HomeFeaturedFocusPiata wearable pe zona healthcare e in continua crestere, pastreaza tinta de...

Piata wearable pe zona healthcare e in continua crestere, pastreaza tinta de 19 miliarde USD pana in 2020

wearablehealthcare

Piața globală a dispozitivelor wearable de pe zona de halthcare e în plină dezvoltare și se îndreaptă către o valoare de 19 miliarde USD în anul 2020, adică o creștere anuală de 30%, dacă ne uităm că pentru anul 2015 valoarea ei a fost la 5.1 miliarde USD. Un studiu făcut de Frost & Sullivan și citat de Enterprise Innovation ne spune că în 2020 ar trebui să ne așteptăm la o valoare a pieței wearable pe zona de healthcare în valoare de aproape 19 miliarde USD.

Un vector extrem de important de creștere a pieței va fi dat de faptul că tot mai multe persoane în vârstă vor începe să fie bolnave, dar vor avea bani să investească în tehnologia wearable pentru a avea o viață normală.

”Inovațiile din zona wearable, senzori, surse de energie alternative și platformele wireless vor permite scenarii și soluții care în urmă cu câțiva ani nu ar fi fost dezabile” spune Venkat Rajan, Transformational Health Director la Frost & Sullivan.

”Trecând peste utilizarea clasică a aplicațiilor dedicate zonei consumer, noile dispozitive wearable vor fi mai robuste și vor oferi informații mai exacte, exact carcateristicile care le vor face oportune pentru scenarii clinice”.

Dacă în momentul de față utilitatea dispozitivelor wearables e mai degrabă ținută la nivel de entuziasm, cu informații mai mult sau mai puțin exacte, pe viitor există posibilitatea ca prin intermediul lor (odată ce vor deveni mai exacte) să se poată monitoriza boli cronice și pe baza informațiilor colectate să se poată anticipa diverse probleme.

Este exact trendul despre care am vorbit anul trecut la IT Camp 2015 și acum o lună la DevTalks Cluj.

Deja avem scenarii în care dispozitivele wearable au putut salva vieți și trendul este ca aceste dispozitive să fie tot mai mult folosite pentru analiza de informații despre pacienți.

În mod cert adopția lor pe scară largă și boom-ul va fi dat de momentul în care datele oferite de dispozitivele wearable din zona consumer vor fi validate de studii clinice și vor avea un nivel ridicat de încredere. Este un proces în derulare, care merge în direcția bună.

Dar dincolo de toate astea, nu piața wearable healthcare e ceea ce contează cu adevărat ci posibilitățile extraordinare de analiză și informațiile care ne vor fi oferite după procesarea volumelor mari de date colectate de la populație. Iar aici sunt un purcoi de bani și dacă cineva se gândește la viitor, aici ar trebui să investească.

via RWW

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep