HomeFeaturedFocusSolarin, un nou concept care vinde scump galusca securitatii

Solarin, un nou concept care vinde scump galusca securitatii

solarin

Concept poate fi cam mult spus, de fapt vorbim despre un smartphone care încearcă să reînvie idealul protecției de netrecut a datelor utilizatorilor și să-lîmpacheteze frumos de tot pentru a fi livrat naivilor. Nu vreau să sune a sarcasm, dar atunci când ceri 14.000 dolari (fără taxte, ceea ce va mai urca prețul destul de mult) pentru un smartphone cu specificații de acum un an jumate, fără măcar să bagi pe acolo și un material mai premium, pe modelul Vertu, mie îmi cam sună a escrocherie. Desigur, naivi care să creadă că folosind un astfel de terminal comunicațiile lor sunt sigure și de neinterceptat, iar informațiile sunt protejate împotriva oricărui atac, or fi destui. Numai la noi în țară, la ce panică și teamă de interceptările convorbirilor telefonice de către DNA, SRI, SIE, STS și mai știu eu ce alte organe similare este în anumite cercuri, sunt convins că Solarin s-ar vinde destul de bine, în ciuda prețului. Ar ajuta în mod cert și sloganurile de promovare extrem de sugestive pentru target-ul unui astfel de produs.

“Our customers are very, very smart people.”

În spatele conceptului stă un startup britanico-israelian (aici deja apare primul semn mare de întrebare legată de confidențialitatea datelor) numit Sirin Labs. Unele voci afirmă, probabil de dragul marketingului, că unul dintre finanțatorii acestei companii este chiar Leonardo DiCaprio. Omul a fost prezent și la lansarea oficială, pentru a alimenta aceste speculații, alături de prietenul său Tom Hardy. Deși, nici măcar ei nu par a face parte din grupul țintă al acestui produs.

“The core customers are international business travellers, entrepreneurs, and partners in financial firms.”

Revenind totuși la telefonul nostru de 14.000 dolari, acesta este construit în jurul unui chipset Qualcomm Snapdragon 810. O memorie RAM de 4 GB și o stocare internă de 128 GB, combinate cu un display de 5,5 inchi și rezoluție QHD (1440 x 2560 pixeli), dau parcă o notă pozitivă produsului. La fel și camera foto principală de 24 megapixeli. Sezorul de amprentă digitală este prins împreună cu camera foto și al ei flash în patru culori, într-un inel metalic care iese în evidență pe spatele telefonului. Mai avem din punct de vedere tehnic o cameră foto secundară (frontală) de 8 megapixeli și un acumulator sănătos de 4000 mAh. Compromisul pentru această capacitate a bateriei îl reprezintă greutatea de 250 grame a telefonului.

solarin phones

Pe partea de securitate, telefonul scoate în față soluțiile de securitate și anti-cyberattack de la Zimperium, precum și soluția de criptare chip-to-chip de la KoolSpan, plus alte asemenea feature-uri. În teorie sună frumos, în practică pot spune doar că în mod cert nu justifică un preț atât de mare.

Telefonul este deja disponibil în propriul magazin din Londra și va intra și în rețeaua Harrods, dar și la alți parteneri de-ai Sirin Labs.

via Tech Crunch

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep