HomeFeaturedFocusSirin Finney, un nou blockchain smartphone

Sirin Finney, un nou blockchain smartphone

Sirin Finney

Iată că a fost prezentat oficial un nou smartphone care vinde mirajul blockchain și al cripto-monedelor. Sirin Finney, sau mai corect spus Finney al companiei Sirin Labs, este un terminal cu câteva specificații interesante, chiar de top, care are ca principal argument de vânzare soluția preinstalată de tip crypto-wallet. Un crypto-wallet de tip cold storage, indiferent ce-o însemna acest lucru.

Probabil că cei atrași de fenomenul crypto-coin, vor deveni sensibili la Sirin Finney. Nu este primul terminal care exploatează această atracție, înaintea lui a fost Sugar S11 Blockchain Creation Edition, însă Finney are argumentul unor specificații tehnioce de top. Nu toate, alăturarea este oarecum ciudată, dar putere de calcul există din plin.

Sirin Finney se bazează pe o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 845 cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB, toate ascunse în spatele unui display de 6 inchi, aspect 18:9 și rezoluție fullHD+ (2160 x 1080 pixeli).

La nivel de camere foto lucurile pierd masiv din intensitate. O cameră principală cu senzor de 12 megapixeli și una frontală de 8 megapixeli dau impresia că pasionații de cripto-monedă nu prea pun mare preț pe fotografii. Dar nu este deloc așa, cunosc eu vreo două exemple (Salut, Cristi! Salut, Marian!)

Un acumulator cu o capacitate de 3000 mAh, un senzor pentru citirea amprentei digitale integrat în display, un Android 8.1 Oreo cu Sirin OS peste el, o certificare IP57 și un slot microSD completează lista cu detalii tehnice.

Se pare că Sirin Finney integrează un modul hardware pentru crypto-wallet, cu suport pentru majoritatea monedelor virtuale.

Finney este gândit de Sirin Labs, un start-up elvețian care a mai avut aventuri pe piața de smartphone. Au încercat la un moment dat să speculeze momentul atenției sporite pentru securitatea datelor, cu un terminal numit Solarin. De altfel, cele două seamănă destul de bine din punctul de vedere al designului. La fel ca și atunci, Finney se vinde destul de scump. 999 dolari cere Sirin labs pentru acest terminal.

via BusinessWire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep