HomeCloud & MobilitySpatiul gratuit din OneDrive incepe sa dispara odata cu expirarea perioadei de...

Spatiul gratuit din OneDrive incepe sa dispara odata cu expirarea perioadei de folosire

onedrive

Unii utilizatori de OneDrive au început să observe că spațiul de stocare gratuit din OneDrive începe să se micșoreze ca urmare a deciziei Microsoft de a anula oferta gratuită pentru Camera Roll și spațiul nelimitat din Office 365. Decizia de a anula ”nelimitatul” și a reduce spațiul de stocare gratuit a fost întâmpinată cu resentimente pe Internet, motiv pentru care la finalul lunii decembrie 2015 s-a revenit oarecum asupra sa și s-a oferit celor interesați posibilitatea de a-și păstra respectivul spațiu de stocare gratuit, dacă activau voluntar opțiunea de păstrare (despre care am scris aici și aici). Aceștia din urmă nu au de ce să se teamă, spațiul lor grauit rămâne nealterat.

Cei ce nu au optat până la 31 decembrie pentru menținerea spațiului gratuit pentru stocare în OneDrive de 15 GB se găsesc acum în situația în care vor pierde 10 GB din ei, rămânând doar cu 5 GB. Timp a fost suficient pentru a-l menține, dacă nu s-au informat sau au șters email-ul de la Microsoft, nu prea mai au ce zice.

Au însă ce face: vă puteți muta colecția de poze în Google Photos, unde Google oferă spațiu de stocare nelimitat (cel puțin deocamdată) cu dezavantajul că vor putea să le scaneze și să le interpreteze după cum doresc.

Cealaltă variantă este să vă cumpărați un abonament Office 365 Personal (60 EUR/an), pentru care veți primi nu numai licențele Office pentru PC și smartphone ci și un 1TB spațiu de stocare în cloud.

Dacă vă găsiți cumva în situația în care știți că veți pierde cei 10 GB din Camera Roll bonus, poate ar fi cazul să descărcați rapid pozele și documentele importante și să căutați o altă soluție de stocare în cloud. Oricum, mă aștept să fiți înștiințați că documentele vor fi șterse, în cazul în care nu se pot tăia cei 10 GB din spațiul neocupat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep