HomeCloud & MobilityMicrosoft aduce schimbari majore in OneDrive 3.0: interfata, AI Copilot

Microsoft aduce schimbari majore in OneDrive 3.0: interfata, AI Copilot

Am urmărit aseară o prezentare a Microsoft despre viitorul managementului fișierelor sub Windows în care au fost prezentate o grămadă de chestii interesante care vin în noul OneDrive 3.0.

Evident că totul începe și se termină cu integrarea AI Copilot, o nouă interfață (realizată cu tema Fluent) și o mai bună integrare cu celelalte produse din Microsoft 365. Ca fapt divers, Microsoft spune că în acest moment, la nivel mondial, în OneDrive sunt adăugate cam 2 miliarde de fișiere în fiecare zi …

Noul OneDrive 3.0 va fi disponibil de astăzi și dacă întrați pe web o să puteți vedea noua interfață în care apare și ideea de recomandări (generate de AI Copilot) în File Explorer. Asta dacă AI Copilot este activ în interiorul organizației (nu vorbesc aici de versiunea OneDrive pentru utilizarea personală), va putea să identifice informații care să fie relevante pentru activitatea zilnică.

În exemplul Microsoft am văzut câteva scenarii în care AI Copilot din OneDrive 3.0 a putut să identifice rapid anumite fișiere (cele asociate unei anumite ședințe) și să le grupeze într-un singur director, pentru care ulterior au apărut sugestii de partajare cu participanții la ședință sau alte persoane despre care s-a vorbit.

În noul OneDrive vor fi vizibile și fișiere care nu sunt neapărat stocate aici, dar se regăsesc în Outlook sau Teams (atâta vreme cât e folosit același cont, normal). Mi s-a părut interesantă și posibilitatea e a asocia culori pentru directoarele din OneDrive în așa fel încât identificarea vizuală să se facă mai simplu.

Altă treabă: poți selecta opțiune de work Offline, care odată activă se va ocupa automat de sincronizarea documentelor între sesiunile de muncă online/offline. Și că veni vorba de documente, acum e mai simplu și mai intuitiv să creezi documente Office direct din OneDrive, folosind șabloane. Mai mult, AI Copilot va ști să genereze un sumar al documentelor selectate, asta ca să nu mai fie nevoie să fie deschise.

Pe lângă toate astea mai există și posibilitatea de folosire a interogării simple: de exemplu să ˝găsească toate pozele cu Emil de la mare˝ datorită integrării AI Copilot.

Unele dintre schimbările anunțate de către Microsoft se regăsesc deja în Outlook pe web, altele vor veni ulterior. În decembrie AI Copilot va fi disponibil tuturor celor ce au o licență Microsoft 365 Copilot și probabil că tot pe atunci o să fie posibilă și folosirea aplicațiilor desktop Microsoft 365 pentru manipularea documentelor deschise prin OneDrive web.

Mi se par niște schimbări extrem de utile, care vor putea face munca mai ușoară, dar în același timp se bazează pe integrarea AI – aia care presupune să dați acces Copilot la absolut toate documentele dacă vreți să aveți cea mai bună experiență.

Mai multe despre subiect (inclusiv posibilitatea de urmărire a prezentării) puteți citi pe site-ul Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep