HomeFeaturedFocusVanzarile de iPhone scad in continuare

Vanzarile de iPhone scad in continuare

apple-store

Nu este o dramă foarte mare pentru compania din Cupertino, chiar dacă este al doilea trimestru consecutiv în care vânzările scad comparativ cu perioada similară a anului anterior. Prețul acțiunilor Apple nu a suferit vreun impact major în urma anunțului. Și nu este nici motivul principal pentru care am adus în atenția voastră această informație. M-a mirat foarte mult faptul că singura piață pe care Apple a vândut mai mult, chiar cu 51% mai mult decât în anul anterior, a fost cea din India. Chiar există un potențial enorm aici, așa că eforturile producătorilor de a cuceri și această fortăreață nu sunt chiar nejustificate. M-a mirat și mai mult că tocmai aici, unde cel puțin în teorie, cumpărătorii nu sunt dispuși să cheltuiască foarte mult pe un telefon, Apple, o companie cunoscută pentru prețurile cam exagerate, reușește să crească chiar frumos. Se vede treaba că vizitele făcute de Tim Cook în China și India încep să dea roade.

De altfel, chiar CEO-ul contestat de unii al Apple a descris situația vânzărilor în India, în momentul în care au fost prezentate cifrele fiscale pentru al doilea trimestru al anului:

“India is now one of our fastest growing markets. We’re looking forward to opening retail stores in India down the road and we see huge potential for that vibrant country.”

La nivel global, Apple a înregistrat o scădere a vânzărilor de smartphone de 15% față de al doilea trimestru al anului trecut, reușind să vândă 40,4 milioane de unități (puțin peste previziunile analiștilor, totuși). Și veniturile totale ale companiei au scăzut, cu 14,6%, trase în jos destul de puternic tocmai de segmentul de smartphone. Automat, profitul companiei din Cupertino a scăzut și el cu 27% față de perioada similară a anului trecut.

Nu-i nimic, am mai spus-o! Vine imediat iPhone 7 și se repornește isteria. Probabil că scăderea va fi stopată și lucrurile vor intra pe un făgaș mai normal pentru Apple. Totuși, poate că este încă un semn că un upgrade serios al liniilor de produse doar o dată la doi ani este cam puțin pentru așteptările fanilor. Cel puțin asta este părerea mea și, cred eu, s-a văzut și în cifrele de vânzări pentru Apple Watch.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep