HomeFeaturedFocusControlul vehiculelor cu ajutorul telefonului este mai aproape

Controlul vehiculelor cu ajutorul telefonului este mai aproape

Meizu-Blue-Charm-E-2

Să poți să îți controlezi mașina cu ajutorul smartphone-ului (închidere/deschidere, pornire motor, încălzirea scaunelor, pornirea aerului condiționat) este o idee care s-a mai vehiculat. Nu este nimic nou. Poate fi un răspuns la întrebarea mea de săptămâna trecută, legată de evoluția viitoare a telefoanelor inteligente, de nevoia producătorilor de a veni cu inovații. Se pare că Meizu a găsit un posibil răspuns la această întrebare (eu unul mă aștept ca majoritatea chestiilor inedite să fie puse în practică de către producători de linia a doua) tocmai în controlul vehiculului cu ajutorul telefonului mobil. Și că momentul concretizării acestei idei mai vechi este destul de aproape.

meizu saic

Informații neoficiale legate de viitorul terminal al celor de la Meizu, modelul M1E (s-ar putea ca oficial să fie numit Blue Charm E), un telefon care a fost subiectul multor materiale de presă în ultima vreme, spun că acesta va putea fi conectat cu vehiculul utilizatorului, tocmai pentru a putea permite efectuarea operațiunilor enumerate mai sus de la distanță. Evident, ca prim pas, integrarea se va face cu un singur model de vehicul. Mai exact, modelul Roeww RX5, o mașină produsă de către SAIC Motor. Asta contează mai puțin, important este principiul de funcționare. Dacă merge, cu siguranță va fi implementat la scară mai largă.

Unii nu sunt așa de încântați de idee și merg pe scenariul pesimist. Dacă cineva îți fură telefonul, poate să îți controleze și mașina. Va fi mai ușor de furat un astfel de vehicul, tot ce trebuie să faci este să hack-uiești telefonul proprietarului. Alții, ceva mai rezistenți la tehnologie, sunt supărați de faptul că vom depinde și mai mult de dispozitivele noastre mobile. Nici asta nu este departe de adevăr. Ce te faci dacă rămâi fără baterie la telefon? Însă, indiferent dacă ne place sau nu, tehnologia evoluează și ceea ce își propune Meizu M1E împreună cu SAIC Motor, este doar un mic pas înspre viitor.

Cu un display full HD de 5,5 inchi, un chipset MediaTek MT6755M Helio P10 cu procesor octa-core de 1,8 GHz, o memorie RAM de 3 GB, stocare internă de 32 GB, o cameră foto principală de 13 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli, un acumulator de 3100 mAh cu suport pentru fast charge, Meizu M1E este așteptat să apară oficial peste două zile. Moment în care vom vedea cât de mult este dispus producătorul chinez să evolueze.

via GizmoChina

 

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep