HomeFeaturedFocusDe ce mi-am scos PC-ul din Insider Preview. Si poate ca ar...

De ce mi-am scos PC-ul din Insider Preview. Si poate ca ar trebui sa faci si tu asta

Insider_1

De aproape un an de zile am avut doua PC-uri inrolate in programul Windows Insider, pe Fast Ring pentru ca am vrut sa vad ce aduce nou si cum merge dezvoltarea pentru Windows 10 Anniversary Update. Timpul a trecut, eu am testat si am fost mereu aproape de procesul de dezvoltare, insa odata cu lansarea versiunii finale pentru Windows 10 Anniversary Update lucrurile au ajuns la final. Programul Windows Insider va continua si cel mai probabil destul de curand o sa vedem noi versiuni de Windows 10 care vor fi lansate in Fast Ring.

Doar ca acestea nu vor arata la fel cu cele de Windows 10 din ultimele luni – sunt sanse mari sa vina cu functii si optiuni noi, cool, insa netestate complet si poate cu o implementare neterminata. Asta va face ca sistemele care au ramas in Windows Insider, pe Fast Ring sa fie primele care vor testa aceste elemente si primele care se vor lovi de probleme.

PC-ul din Insider Preview este cel pe care lucrez acasa, zilnic, asa ca nu imi permit sa dea rateuri, iar o eventuala problema dezastruoasa de instalare m-ar trage mult inapoi si nu am timp de reparatii. Ca sa nu mai zic ca daca va iesi un build cu probleme, la momentul respectiv iesirea din Insider Fast pe versiunea oficiala va insemna reinstalare, chestie pe care nu sunt dispus sa o fac. Acum insa, branch-urile de Fast, Slow, Release si Oficial sunt aliniate si au aceiasi versiune de Windows, deci e momentul oportun sa se faca trecerea.

De asta azi am decis sa ies din Insider Preview pentru cateva luni si sa astept sa vad cum o sa mearga dezvoltarea versiunii Redstone 2 de Windows 10 Anniversary Update. Cand lucrurile vor avansa si build-urile vor fi stabile, voi reintra cu siguranta in programul de testare, asta am facut in ultimii 2-3 ani si asta voi face de acum inainte.

Dar pentru moment e mai bine sa ma retrag si va recomand si voua sa faceti acelasi lucru – poate nu neaparat sa iesiti de tot, dar macar sa iesiti din Fast Ring si sa vad cuceti in Slow sau Release Preview. Daca nu vreti sa va loviti de probleme, e indicat sa faceti miscarea asta.

Din Settings, mergeti la Windows Insider Program si apsati pe butonul Stop Insider Preview builds. Confirmati alegerea in urmatoarea fereastra apasand pe link-ul Need to stop getting Insider builds completely?, si validati alegerea.

2

Reporniti sistemul si gata – veti ramane la actuala versiune, ea fiind sincronizata cu cea oficiala si nu veti avea nicio problema de acum incolo.

Altfel, daca veti vrea sa treceti dintr-un prim build nou de Insider Preview pe versiunea oficiala, acest lucru nu se va mai putea face fara reinstalare, singura optiune ramanand Release Preview – asta in ideea ca va exista un build cand veti alege sa opriti participarea in Insider.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Aha, abia acum am înțeles de ce nu mai primesc de ceva timp actualizările insiders: a fost nevoie să fac o pauză și când am revenit… nu s-a mai întâmplat nimic (m-am jucat doar din setări și acoli îmi arată totul OK, chiar și acum sunt teoretic în programul Insider Preview).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep