HomeChestii VerziI’Velo Urban, primul sistem de bike sharing automatizat din Bucuresti

I’Velo Urban, primul sistem de bike sharing automatizat din Bucuresti

ivelo-urban-1

Este isprava celor de la Asociația Green Revolution, care au fost ajutați de Kaufland și Raiffeisen Bank. Proiectul este inclus în I’Velo și poartă denumirea de I’Velo Urban. Iese în evidență prin sistemul 100% automat de deblocare și livrare a bicicletei. Unul care funcționează de ceva vreme și în Cluj-Napoca și Timișoara. Oamenii iși aleg singuri bicicletele din rastelul care le eliberează automat, le pot închiria de la oricare din cele șase stații și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

Însă marele avantaj al lui I’Velo Urban este dat de gratuitatea pentru o folosire mai mică de 30 de minute. Utilizatorii care se încadrează în 30 de minute între două puncte I’Velo Urban, beneficiază de gratuitate. Pot face acest lucru chiar de mai multe ori pe zi, singura condiție fiind ca între două reprize de pedalat să existe și 30 de minute de pauză.

Oricum, costurile sunt extrem de mici, lucru care îmi dă speranțe că acest proiect, aflat deocamdată în stadiul de pilot, va prinde foarte bine și va fi extins. Bicicletele sunt grupate în șase stații speciale, autoatizate, fiecare a câte 20 de biciclete. Cele șase stații sunt: sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu. Punctele au fost astfel alese încât să încurajeze deplasarea rapidă în cele mai aglomerate zone ale capitalei.

Aflați mai multe detalii despre acest sistem pe EVmagazine.ro.

2 COMENTARII

  1. Nu mai preluati minciuni! La Timisoara, RATT are de un an si ceva VeloTM cu peste 400 de biciclete si peste 20 de statii automate si se inchiriaza gratuit celor ce isi fac card gratuit la ei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep