HomeFeaturedFocusCe pregateste Microsoft in urmatorul upgrade de Windows 10 Mobile Redstone 2

Ce pregateste Microsoft in urmatorul upgrade de Windows 10 Mobile Redstone 2

redstone

Zilele acestea se întâmplă în Atlanta cea mai mare conferință a Microsoft din ultima perioadă, Ignite. Ea este centrată pe cloud și instrumentele de productivitate, aducând laolaltă peste 25000 de participanți.

Într-una din sesiunile de acolo, “Discover what’s next for Windows 10 Mobile for phones and small tablets” Microsoft a oferit informații interesante despre viitorul platformei Windows 10 Mobile, cel puțin la nivel software.

După cum deja se specula, Microsoft se va concentra mai mult pe zona Mobile în următorul Windows, aducând funcții noi și extinzându-le pe cele deja existente din zona enterprise.

1474987426_rs2_lkdsnflae_story

În primul rând vin chestii noi pe Continuum: telefonul va putea intra în modul sleep fără ca experiența Continuum să aibă de suferit.

Proximity Connect va permite ca smartphone-ul să fie conectat la dock-ul wireless sau direct la monitor/televizor fără să mai fie nevoie să scoatem smartphone-ul din buzunar – ceva similar funcționează oarecum pe actuala implementare de Continuum, dar presupune conectarea în prealabil. Proximity Connect ar putea fi activat via Bluetooth.

O altă chestie cerută este posibilitatea de a personaliza ecranul de Start si fundalul din Continuum fără să fie afectat cel de pe modul smartphone.

1474987414_rs2_kjfvakjr_story

Experiența de utilizare Continuum mai apropiată de cea de PC va fi un punct central pentru viitorul update. Mai exact ferestrele aplicațiilor vor putea fi redimensionate, lipite de marginile ecranului, ceva similar cu ce e oferit acum pe tabletă. Și va mai fi posibil ca aplicațiile să fie lipite de taskbar.

În zona enterprise aparatele înrolate în flotele de companie vor putea fi actualizate în volum via USB și nu neapărat OTA.

1474987420_rs2_kjnksjrdgnlkjersbgkl_story

Totodată va fi implementată o funcție de SMS logging care va oferi posibilitatea de a crea și verifica log-uri de la distanță, odată cu resetarea parolei remote.

Via neowin aflăm și că deocamdată nu există suport ARM64 în Windows 10 Mobile, toate aplicațiile rulând pe 32 de biți chiar și pe cipset-urile x64.

În momentul de față Redstone 2 e prevăzut să fie lansat în Aprilie 2017 însă utilizatorii din programul Windows Insider au deja posibilitatea să testeze primele build-uri intermediare – iar pe măsură ce funcțiile implementate vor arăta mai bine, ele vor veni în build-urile de Insider.

Așa că … stați pe aproape că vin chestii faine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep