HomeFeaturedFocusAnalistii asteapta un trimestru puternic pentru Apple

Analistii asteapta un trimestru puternic pentru Apple

paris-apple-store

Asta este o afirmație pe care nu trebuie să fi vreun geniu ca să o emiți. Este destul de firesc ca cei din Cupertino să aibă un Q4 pe val, din moment ce iPhone 7 și 7 Plus sunt încă proaspăt lansate (și nici nu iau foc, aș spune eu) și vânzările merg ca unse. Pentru a căuta totuși și dovezi ceva mai palpabile despre evoluția pozitivă pe care Apple o așteaptă, companiile de analiză financiară s-au întors și înspre furnizorii producătorului de smartphone. Astfel Dialog Semiconductor, unul dintre furnizorii care trăiește aproape exclusiv din contractul cu Apple, și-a revizuit proiecția financiară pentru acest final de an cu un plus de 13%.

Lucru ăsta este un semn destul de clar și destul de palpabil că Apple se așteaptă la vânzări puternice în acest sezon de final de an, care cuprinde și sărbătorile de iarnă. În plus, oarecum tot în beneficiul Apple, statisticile arată că un grup tot mai mare de fani ai telefoanelor produse de Cupertino se orientează înspre dimensiunea mai mare (preț mai mare, profit pentru Apple mai mare). 46% dintre cumprătorii de iPhone merg înspre varianta Plus (de la 38% pe generația anterioară). O evoluție similară este observată și în ceea ce privește cantitatea de memorie internă a terminalelor.

Cei de la Apple sunt optimiști și în ceea ce privește evoluția vânzărilor de Apple Watch.

Toate bune și frumoase, însă ca să vinzi trebuie să pui marfa în magazine. Există încă extrem de multe magazine Apple sau de-ale distribuitorilor și operatorilor care nu au ce vinde. Dacă stocurile se vor ridica la nivelul cererii pieței, atunci compania din Cupertino are de ce să își frece palmele.

via Apple Insider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep