HomeMobileAndroidE momentul sa inapoiati Galaxy Note 7 si sa va luati banii...

E momentul sa inapoiati Galaxy Note 7 si sa va luati banii inapoi: si dupa schimbare sunt inca probleme cu bateriile!

B7-Note7-black-blue-2P

A fost un moment în care mi-a părut rău de Samsung vizavi de problemele pe care le are acum cu Samsung Galaxy Note 7, care deși e un aparat foarte bun, exploziile bateriilor îl fac inutil. Săptămân atrecută vă spuneam de un prim incident în care un Galaxy Note 7 proaspăt schimbat a explodat. Între timp au mai apărut încă două incidente în care Note7-uri schimbate au explodat, într-unul din cazuri posesorul fiind aproape să se asfixieze iar în altul o fată de 13 ani a fost aproape să se ardă.

Iar acesta din urmă pare să se fi întâmplat înainte de explozia din avion, iar Samsung știa de incident și nu a reacționat nicicum – au vrut să cumpere aparatul ca să îl poată analiza (și poate să îl facă pe posesor să nu mai vorbească de incident).

Mă miră lipsa de reacție oficială a Samsung, oricare ar fi ea. Că neagă sau că acceptă că produsele sunt cu probleme, ar fi trebuit să facă ceva – problema e deja mult prea cunoscută și impactul negativ de imagine mult prea mare.

Să însemne că nu îi pasă de consumatori? La nivel oficial orice companie e foarte interesată de părerea consumatorilor și de satisfacția lor, în particular și mai ales în cazul unor companii foarte mari, problema tinde să devină izolată și e tratată cu lejeritate. O mică penalitate de câteva de milioane de USD nu contează așa de mult față de situația în care s-ar accepta că un produs este defectuos și trebuie anulat/retras de pe piață.

Ori în cazul de față încă un retragere a seriei sau doar o diminuare prin software (dacă asta rezolvă problema, deși nu cred) a capacității maxime a bateriei vor face smartphone-urile Note7 cam de nefolosit. E clar că există o eroare de design, mascată până acum cu povestea bateriilor care nu sunt izolate cum trebuie.

Până la urmă e treaba Samsung cum va reacționa și de acum încolo – cu povești sau cu ceva acțiuni clare de schimbare/retragere. Mi se pare mult mai important cum vor reacționa posesorii de Note7 și în general fanii Samsung.

Cei din prima categorie ar trebui să scape cât mai repede de produsele respective pentru că nu e deloc plăcut să trăiești cu frica de explozie. Au făcut un experiment, nu a mers, asta e. Își iau banii înapoi și investesc în altceva.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep