HomeFeaturedFocusAndroid-ul domina autoritar piata globală de smartphone

Android-ul domina autoritar piata globală de smartphone

smartphone-oameni

Și, poate și mai important, în afară de iOS restul chiar nu mai contează (dacă au contat vreodată). Asta mi se pare cumva și mai grav în studiul celor de la Strategy Analytics, că în afară de Android și iOS, restul sistemelorde operare pe zona de smartphone au scăzut la cantitatea neglijabilă deja de 0,3% cotă de piață în al treilea trimestru al lui 2016.

grafic-cote-piata-os-smartphone

În timp ce Android-ul a crescut cu 10,3% de la an la an și a ajuns să încheie al treilea trimestru al anului cu o cotă de piață de 87,5%, iOS-ul celor de la Apple a înregistrat o scădere de 5,2% de la an la an și are acum o cotă de piață de 12,1%.

BlackBerry and Microsoft Windows Phone have all but disappeared due to strategic shifts.

E drept că din statistica realizată de cunoscuta companie de studii lipsește un 0,1%, dar cred că toate cifrele sunt destul de corecte. Și mă îngrijorez la modul serios de teama unui monopol al Google, mai ales că avem proaspăt în față exemplul BlackBerry, care a trecut cu totul în tabăra Android-ului. Așa că, de voie de nevoie, mă transform într-un fan Apple măcar din acest punct de vedere și sper să nu urmeze aceeași cale. Ba chiar îmi doresc să reușească să întoarcă această evoluție a cifrelor, pentru că un monopol Google nu ar face bine nimănui.

via Business Wire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep