HomeFeaturedFocusRazer a achizitionat Nextbit

Razer a achizitionat Nextbit

Poate să surprindă puțin de ce o companie care s-a focusat extrem de mult pe zona de gaming este interesată de un producător de smartphone, chiar și unul mic precum Nextbit, însă lucrurile au totuși sens. Fondată în 2005 în Statele Unite, Razer s-a consacrat ca producător de accesorii pentru gaming, cu pași recenți în zona de laptopuri (tot pentru gaming), prin seria Razer Blade și în cea de tablete, prin seria Razer Edge. Așa că o viitoare pătrundere pe piața de smartphone are logică. Și aici intervine rolul achiziției Nextbit.

Probabil că un viitor smartphone Razer se va concentra tot în zona de entertainment, de jocuri. Și atunci expertiza celor de la Nextbit, care prin Nextbit Robin au adus, dincolo de terminalul în sine, și o tehnologie care permitea comunicarea aproape permanentă cu cloud-ul, acolo unde erau stocate aplicațiile care nu erau utilizate foarte frecvent, s-ar putea să aibă un cuvânt greu de spus. Pare ideal ca anumite resurse necesare gaming-ului pe smartphone să fie luate din cloud.

Ca urmare a acestei achiziții, a cărei valoare nu a fost făcută publică, vânzarea de Nextbit Robin încetează. Totuși, echipa Nextbit va asigura încă șase luni de suport și garanție pentru terminalele vândute până acum, dar va și furniza update-uri de securitate până în februarie 2018.

Mie îmi pare o mare realizare pentru o companie care nu are nici doi ani de viață, indiferent de valoarea acestei tranzacții. Și o recunoaștere a meritelor lui Nextbit Robin și a tehnologiei din spatele acestui smartphone.

via Android Central

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep