HomeMobileAndroidGoogle Assistant vine oficial si pe telefoane non Pixel cu Android 6...

Google Assistant vine oficial si pe telefoane non Pixel cu Android 6 Marshmallow sau Android 7 Nougat

Assistant

De bine ce mi-am instalat un custom ROM pentru HTC 10 Samsung Galaxy S7 edge ca să am acces la Android Nougat și Google Assistant, că am aflat faptul că LG G6 va fi primul smartphone non Pixel care va beneficia oficial de el, pentru ca doar câteva ore mai târziu Google să anunțe public că de fapt va oferi Google Assistant și pentru alte aparate cu Android 7 Nougat sau Android 6 Marshmallow. Distribuția se va face Over the Air (OTA) direct din Play Store, însă nu toate țările vor avea acces la el.

În primă fază doar utilizatorii de limbă engleză din SUA, Australia, Canada și Marea Britanie plus vorbitorii de germană din Germania vor avea acces la el. Ulterior va fi personalizat și pentru alte limbi.

Pentru cine nu știe, Google Assistant este o versiune mai avansată de Google Now, ce poate fi folosit exclusiv cu comenzi vocale ce poate (printre altele) să controleze și dispozitivele (compatibile) smart home. Google poziționează Assistant drept o interfață ”conversațională” numai că nu trebuie să aveți speranțe prea mari, nu e cu mult mai bun decât Google Now. Uneori nici nu se ridică la performanța lui Cortana.

Ce aduce interesant? Posibilitatea de a porni interfața prin apăsarea lungă a butonului Home și folosirea comenzilor vocale. Dacă aveți activă opțiunea de monitorizare veți putea activa Assistant și prin simpla comandă ”OK Google”. De câteva zile de când mă joc cu Assistant pe HTC 10 nu am văzut că poate face lucruri diferite de Cortana. Cam același concept de asistent digital căruia să îi dai comenzi banale.

Acum, dacă vă interesează lista aparatelor care vor primi Google Assistant, trebuie să vă dezamăgesc: Google nu a oferit încă așa ceva. E clar că vorbim doar de modelele ”compatibile”, însă care sunt ele exact nu știm încă. Cert este că Google are tot interesul să impună Assistant pe cât mai multe modele ca apoi să se laude cu ce AI fain a făcut și ce rată bună de adopție are.

Merită? Cred că cel mai bine este să îl încercați și să vedeți dacă vă place. Pe mine nu mă impresionează.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. O singură greșeală, Google Assistant vine și pentru telefoanele nonPixel, nu Nexus. Acestea din urmă nu au beneficiat nici ele de acest serviciu.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep