HomeFeaturedFocusXiaomi Mi 5C lansat oficial cu chipset propriu

Xiaomi Mi 5C lansat oficial cu chipset propriu

Xiaomi, o companie care a ales să lanseze acest terminal în afara MWC-ului, în cadrul unui eveniment desfășurat în țara natală, a făcut un pas mare în industria de smartphone. A ajuns al patrulea producător de telefoane smart care își dezvoltă și își produce propriul chipset, plasându-se într-o companie extrem de selectă, alături de Samsung, Apple și Huawei. O mișcare curajoasă a celor de la Xiaomi, care mai spală din supărarea provocată multor fanii a pieței de smartphone  prin decizia de a rămâne doar în Asia și de a nu ieși oficial și în Occident.

Primul chipset produs de Xiaomi poartă numele de Surge S1, iar primul telefon care se bazează pe acest chipset este modelul Mi 5C, despre care vorbim. Surge S1 este construit pe o arhitectură cu opt nuclee, patru tactate la 2,2 Ghz  și patrul la 1,4 GHz, toate Cortex-A53, cu GPU Mali-T860 și cu suport pentru VoLTE. Dincolo de chipset, telefonul este construit în jurul unui display de 5,15 inchi și are o memorie RAM de 3 GB și o capacitate internă de stocare de 63 GB. Camera foto principală este de 12 megapixeli, cea frontală de 8 megapixeli, sistemul de operare este un Android 7.1 Nougat, acumulatorul are o capacitate de 2860 mAh și suport pentru fast charging, iar senzorul pentru citirea amprentei digitale este plasat în față.

Un telefon cinstit, pentru care sunt convins că Xiaomi va avea și un preț pe măsură. De fapt, prețul comunicat de producător este de aproximativ 210 dolari. Din păcate, va rămâne pe piețele asiatice, acolo unde va deveni disponibil încă din săptămâna aceasta.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep