HomeFeaturedFocusApple a acaparat aproape tot profitul de pe piata de smartphone

Apple a acaparat aproape tot profitul de pe piata de smartphone

Dincolo de discuțiile și semnele de întrebare născute pe marginea realizării unui astfel de studiu sau legate de modul în care sunt contorizate în profitul global al pieței de smartphone pierderile înregistrate de unii producători de dispozitive mobile, un lucru este destul de sigur. Apple știe clar cum să atragă cea mai mare din profit. Și asta pentru că știe foarte bine să își poziționeze brand-ul ca fiind unul premium și să își țină oarecum aproape masa de clienți dedicați.

Conform unei analize realizate de Strategy Analytics, apple a atras 72,9% din profitul total generat de piața de smartphone, adică 44,9 miliarde dolari din totalul de 53,7 miliarde dolari. Pe locul doi, la distanță uriașă, s-a clasat Samsung, cu un profit de 8,3 miliarde dolari (14,6%). Huawei, Oppo și Vivo sunt și ele fruntașe la profituri contabilizate.

Fanii Apple sunt probabil încântați de această realizare a companiei pe care o admiră și jubilează mândrii. Însă cea mai mare parte din aceste profituri vine chiar din buzunarele lor. Este acest lucru un motiv de bucurie?

via 9to5 Mac

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep