HomeFeaturedFocusHuawei confirma ca anumite modele P10 si P10 Plus s-ar putea sa...

Huawei confirma ca anumite modele P10 si P10 Plus s-ar putea sa aiba probleme de performanta

Huawei-P10_36

Atenție la ce model de Huawei P10 sau P10 Plus vreți să vă cumpărați pentru că se pare că există diferențe importante de performanță în funcție de loturile scoase la vânzare, iar Huawei a confirmat asta.

De câteva zile au pornit discuții pe marginea faptului că Huawei folosește diferite combinații de memorii LPDDR3 sau LPDDR4 RAM și UFS 2.0, UFS 2.1, sau eMMC 5.1, acest lucru afectând semnificativ performanța aparatelor. Ca o paranteză, modelul testat și recomandat de noi a fost printre cele cu memorii rapide, asta fiind și explicația performanțelor sale foarte bune.

Ca și alți producători din zona de smartphone-uri Huawei nu folosește un singur set de componente, doar că teoretic oricare din cele folosite ar trebui să aibă o performanță similară. Se pare că în cazul anumitor modele de P10 și P10 Plus diferența de performanță sesizată de utilizatori este chiar semnificativă.

Android Authority a lansat pe această temă o întrebare către Huawei, care a răspuns ambiguu ”că în mesajele de marketing ale Huawei nu s-a făcut nicio referire specifică la folosirea unui anumit tip de memorie”. Așa că dacă vreți să vă luați un P10 sau un P10 Plus verificați înainte dacă au memorie LPDDR3 sau LPDDR4 și UFS 2.0, UFS 2.1, sau eMMC 5.1. Asta ca să nu vă treziți ulterior că performanța smartphone-ului nu e la nivelul dorit de voi.

E drept, sesizările de până acum vin în mare lor parte din China și mai puțin din Europa, asta putând fi o indicație că memoriile mai lente ar putea fi prezente doar în Asia.

Mai jos vedeti declaratia oficiala a Huawei:

Suntem constienti de preocuparile legate de memoria interna a modelelor Huawei P10 si P10 Plus. Intelegem aceste preocupari si dorim sa oferim mai multe informatii. In conformitate cu practicile standard din industrie, pentru modelul Huawei P10 folosim o varietate de componente in cazul memoriei flash. Toate aceste componente sunt de calitate inalta. Prin testarea riguroasa realizata, garantam ca toate dispozitivele P10 indeplinesc acelasi nivel de performanta si ofera aceeasi experienta pentru utilizatori. Testarea unei singure componente hardware, precum cipul de memorie flash, nu reprezinta o masurare reala a performantei telefonului. Performanta este determinata de integrarea componentelor software si hardware, astfel ca, aceasta metodologie reflecta cel mai bine realitatea. Software-ul si hardware-ul de pe fiecare telefon Huawei P10 sunt reglate potrivit pentru ca fiecare model sa ofere o experienta buna de utilizare.

Cu alte cuvinte nu neagă, ceea ce înseamnă că putem crede că implicit confirmă existența unor memorii mai lente.

Așa că mare atenție când vă luați un Huawei P10 – folosiți un CPU-Z ca să vedeți ce configurație hardware are!

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. huawei e un telefon bun la nivelul lui de pret, eu am o alta problema , nu legata de performante ci de faptul ca se deschide si chiar formeaza numere cat este in buzunar, mi s-a intamplat nu odata, blocat fiind .

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep