HomeFeaturedFocusSamsung obligata sa plateasc daune de 11 milioane dolari catre Huawei

Samsung obligata sa plateasc daune de 11 milioane dolari catre Huawei

Uite că printre lansări și apariții de noi terminale mobile, care de care mai spectaculoase (aveți la îndemână un megatest de performanță între Samsung Galaxy S8+, Huawei P10, LG G6 și HTC U Ultra realizat în exclusivitate de MOBzine.ro), jucătorii din top-ul global al producătorilor de smartphone mai au timp și de procese. Evident, pe marginea încălcării patentelor deținute de fiecare dintre ei. Și, deși este de notorietate duelul juridic dintre Samsung și Apple, iată că gigantul coreean este atacat și de către alți competitori.

Samsung a pierdut un proces intentat de Huawei, care a reclamat încălcarea unor patente deținute de companie în mai multe terminale Samsung și are de plătit daune care totalizează 11,6 milioane dolari. Suma nu este mare pentru o companie ca Samsung, am putea spune că este mai degrabă simbolică, însă în situația financiară actuală, pică destul de rău această sancțiune. Samsung nu a înregistrat cele mai bune rezultate financiare, din cauza eșecului lui Galaxy Note 7. Însă speranțele coreenilor par a fi revenit, odată cu Galaxy S8 și S8+, telefoane de la care Samsung are așteptări foarte mari din punctul de vedere al vânzărilor. Și care par a fi pornit pe drumul cel bun.

Revenind la procesul pierdut de Samsung, acesta a fost intentat de Huawei atât în China, cât și în Statele Unite. Ca răspuns la acest proces, Samsung a acționat în judecată Huawei-ul pentru încălcarea unui set de patente înregistrate de coreeni. Numai mie mi se par de-a dreptul stupide aceste procese iscate de încălcarea patentelor?

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep