HomeMobileAndroidAndy Rubin si-a prezentat Essential Phone-ul si nu am dat pe spate!

Andy Rubin si-a prezentat Essential Phone-ul si nu am dat pe spate!

Sincer, aveam așteptări mai mari de la acest smartphone pe marginea căruia s-au făcut tot felul de speculații, dar și teasing-uri oficiale. Din păcate pentru cei care se află în aceeași postură ca și mine, Andy Rubin s-a priceput de minune la software, nu degeaba i se spune părintele Android-ului, dar genialitatea sa nu se reflectă și în zona de hardware. Da, sunt de acord, Essential Phone arată interesant și aduce câteva elemente inedite, dar este departe de a fi spectaculos.

În primul rând, trebuie spus că denumirea sa oficială este Essential PH-1 și asta ar trebui să fie îmbucurător, pentru că arată că există și alte planuri. Și, sper eu, următoarele lansări, indiferent când vor veni ele, vor fi mai inspirate. Telefonul are o construcție atent finisată, bazată pe o ramă de titan, un spate din ceramică și un display fără margini laterale și fără marginea de sus, protejat cu sticlă Gorilla Glass 5. Și dacă tot am ajuns aici, ne lovim de primul aspect care mie personal nu îmi place. Camera foto frontală este pur și simplu inserată în mijlocul părții de sus a ecranului. Și aș putea să pun pariu că va fi extrem de enervantă.

Display-ul este un LCD LTPS de 5,71 inchi și rezoluție 1312 x 2560 pixeli (proporție 19:10), iar partea de sus, cea care este tăiată în două de camera foto frontală, poate folosi și pentru notificări. Este o presupunere, deocamdată, însă una care parcă face mai puțin dureroasă invadarea spațiului alocat ecranului de senzorul camerei frontale. Cred că dacă cele două bucăți de display care flanchează acest senzor vor afișa doar notificări, devine mai digerabilă această alegere neinspirată. Alegere care, spun deja unele voci, s-ar putea să încalce niște patente deținute de alt producător de smartphone. Vom vedea!

Camera foto frontală, că tot am pomenit-o, este echipată cu un senzor de 8 megapixeli.

Pe partea din spate, cea din material ceramic, s-a optat pentru un sistem dual camera cu doi senzori de 13 megapixeli. Unul monocrom și unul RGB, exact la cele folosite de Huawei. Deocamdată avem doar promisiuni la nivel teoretic, cum că rezultatele vor fi uimitoare. Nu mai cred de multă vreme doar în promisiuni, așa că nu mă impresionează nici rezistența la șocuri peste medie pe care se spune că alăturarea titanium-ului și a ceramicii o va conferi. Tot pe partea din spate se găsește și senzorul pentru citirea amprentei digitale.

Dar și cei doi pini care ne duc puțin și în zona de modularitate și care pot conecta la telefon o cameră panoramică de 360 grade cu doi senzori de 12 megapixeli. Aceasta poate fi găsită și în pachetul standard, doar dacă se dorește acest lucru, pentru doar 50 de dolari în plus. Mai există și un Essential Phone Dock, cu funcții de încărcare, dar vor veni și alte accesorii în viitor. Poate fi interesant, mie mi-a plăcut ideea atunci când am experimentat-o cu Moto Z și Moto Mods.

Dacă tot am intrat în partea de hardware, să menționăm rapid și chipset-ul Qualcomm Snapdragon 835, memoria RAM de 4 GB, capacitatea internă de stocare de 128 GB (fără slot microSD), dar și acumulatorul (care pare cam subdimensionat) de 3040 mAh. La nivel de conectică, avem un USM Type-C, dar nu și jack-ul de 3,5 mm. Android-ul este un Nougat 7.1.1 și pare să fie extrem de curat. Sper ca măcar aici să vedem în vreun fel amprenta lui Andy Rubin, dar deocamdată este liniște.

Prețul standard de vânzare este de 700 dolari (750 cu modulul de cameră de 360 grade inclus), dar deocamdată nu există detalii despre termenul de livrare. În plus, telefonul este disponibil doar pentru cumpărătorii din Statele Unite. Asta este o altă ciudățenie.

Ceea ce mă deranjează cel mai mult este lipsa unor fotografii cu telefonul real life (în carne și oase, cum s-ar spune). Deocamdată avem doar fotografii de presă, generate de calculator și asta nu ajută deloc la cum percepe publicul acest dispozitiv. Încă odată, nu am nimic cu el și este o părere personală, dar nu m-a impresionat deloc. Sau nu la nivelul la care mă așteptam, oricum. Nu este nici de aruncat, însă chestia cu pomul lăudat și cu sacul este mai valabilă decât oricând.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep