HomeFeaturedFocusAsus, HP si Lenovo vor construi PC-uri cu Windows 10 cu CPU...

Asus, HP si Lenovo vor construi PC-uri cu Windows 10 cu CPU ARM

La Computex 2017 Qualcomm a anunțat că a pornit colaborări cu Asus, HP și Lenovo în vederea construirii de PC-uri cu Windows 10 care să folosească procesoare ARM Snapdragon 835. După cum știți deja Microsoft lucrează intens la o versiune de Windows 10 pentru ARM care va fi capabilă să ruleze fără probleme aplicațiile Win32 existente, ceea ce va deschide oportunități interesante pentru laptop-urile hibrid ieftine.

În plus, pentru că cipsetul Snapdragon 835 poate folosi și modem X16 LTE se va putea introduce ușor conectivitatea wireless.

”Modelul tradițional de folosire a PC-ului nu mai funcționează pentru consumatorii moderni care nu își doresc sisteme greoaie, legate permanent la curent și cu multe accesorii” spune Cristiano Amon, director la Qualcomm Technologies.

E o direcție foarte clară pe care și Microsoft a decis să o urmeze: puterea completă a Windows-ului pe platforma ARM. Aceasta din urmă aduce mobilitate, consum mai mic de energie, posibilitatea de construire a unor aparate cu forme și funcționalități diferite de clasicele PC-uri. Și dincolo de toate astea, sistemele sunt mult mai ieftine decât cele clasice.

Dacă lucrurile merg așa cum trebuie și primele laptop-uri hibrid cu Qualcomm Snapdragon 835 se vor dovedi performante și fiabile, Intel o să aibă o perioadă extrem de dificilă mai ales că nu mai au niciun fel de procesor cu care să se bată pe zona de mobilitate.

O să vedem în toamnă ce și cum.

via mspu

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep