HomeFeaturedFocusHTC si Lenovo colaboreaza cu Google pentru a produce ochelari VR cu...

HTC si Lenovo colaboreaza cu Google pentru a produce ochelari VR cu suport pentru Daydream

Este vorba despre dispozitive de tip standalone, care nu au nevoie și de un computer pentru a oferi experiențe de realitate viruală de neuitat. Am încercat la un moment dat un HTC Vive și experiența este cel puțin interesantă. Asta în condițiile în care erai legat cu un cablu de un PC și mișcările îți erau limitate. Acum este vorba despre dispozitive independente, care au toată puterea de calcul înglobată în ele. Google a anunțat că atât HTC, cât și Lenovo dezvoltă separat astfel de dispozitive care vor folosi tehnologia Daydream VR.

Noile echipamente vor încorpora toți senzorii necesari și vor avea în același timp și abilitatea de a scana mediul înconjurător, pentru a putea anailza mișcările utilizatorului. Această tehnologie se cheamă WorldSense și va permite o analiză mult mai detaliată și mai atentă a mișcărilor în șase direcții (stânga, dreapta, înainte, înapoi, săritură, ghemuire), pentru a face experiența virtuală cât mai apropiată de cea reală. Sună frumos în teorie, va trebui totuși să vedem și implementarea practică.

Se pare că nici nu va trebui să așteptăm foarte mult pentru această implementare, cel puțin cei de la Lenovo anunțând că sunt destul de aproape de a oferi produse developerilor, dar și publicului larg.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep