HomeFeaturedFocusNokia si Apple semneaza un parteneriat prin care isi licentiaza reciproc patentele

Nokia si Apple semneaza un parteneriat prin care isi licentiaza reciproc patentele

Se încheie astfel o perioadă de procese intentate reciproc de către cele două companii, pe motive de încălcare de patente. Procese care, indiferent de protagoniști, nu fac bine industriei. În urma acestei înțelegeri oficiale despre care cele două părți nu au oferit foarte multe detalii, Nokia se alege și cu un câștig financiar, pentru că primește de la Apple o sumă de bani pentru anumite patente pe care le deține și pe care cei din Cupertino le-au folosit. Și se va mai alege cu niște plăți periodice, un fel de tarif pentru aceleași servicii.

Nu au fost dezvăluite detalii financiare, dar cei de la Apple s-au rezumat să spună că sunt foarte încântați de această înțelegere.

Trebuie precizat că este vorba despre ceea ce a rămas din marea companie Nokia, bucata care nu a fost vândută către Microsoft. Nokia la care facem noi referire nu este HMD Global, compania tot din Finlanda care folosește acum brandul Nokia pentru piața de dispozitive mobile.

În cadrul aceleiași înțelegeri mai apar și câteva clauze comerciale care le vor permite celor de la Nokia să beneficieze de infrastructura de vânzări deținută de Apple.

via Apple

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep