HomeFeaturedFocusSamsung promite că telefoanele cu Tizen vor fi disponibile global

Samsung promite că telefoanele cu Tizen vor fi disponibile global

Mie mi se pare o veste bună, pentru că nu am o senzație prea plăcută legată de dependența unor producători de smartphone (și alte dispozitive mobile) de Android. Desigur, sistemul de operare al celor de la Google este foarte popular și are în mod clar avantajele sale, însă această dependență s-ar putea să le dea celor de la Google idei. Dacă nu cumva le-a dat deja idei năstrusnice. Dar haideți să ieșim de pe tărâmul conspirației și să revenim la intenția celor de la Samsung de a-și face propriul sistem de operare pentru dispozitive mobile, Tizen OS,disponibil la nivel global.

Informația este una cât se poate de oficială și asumată de Samsung și a fost făcută publică în cadrul Tizen Developer Conference 2017 din San Francisco, ocazie cu care coreeni au arătat și câteva date statistice despre sistemul lor de operare. Până în prezent telefoanele cu Tizen OS au fost disponibile în India, în câteva piețe din sud-estul Asiei, în America Latină și în Africa, fiind telefoane de nivel entry, mergând în zone în care sensibilitatea pentru prețuri este destul de accentuată.

Chiar și în aceste condiții vânzările de telefoane cu Tizen OS au înregistrat o creștere de 30% în 2016, față de anul precedent, iar semnalele spun că în 2017 creșterea va fi de 100% față de anul trecut. Desigur, nu este greu să crești atunci când pleci de jos, însă trend-ul este unul fericit. Iar disponibilitatea pe un număr tot mai mare de piețe ar trebui să accelereze această creștere.

Mie îmi place ideea de sistem de operare nou, chiar și doar din perspectiva unei experiențe noi. Dacă Tizen OS se ridică la nivelul așteptărilor unui utilizator occidental, asta este deja altă discuție.

via SamMobile

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep