HomeFeaturedFocusTutorial: 5 sfaturi pentru portrete exceptionale cu Huawei P10

Tutorial: 5 sfaturi pentru portrete exceptionale cu Huawei P10

Huawei P10 este un smartphone Android pe care nu trebuie sub nicio formă să îl treceți cu vederea. Și nu doar pentru că arată bine, are o autonomie și o performanță de invidiat, dar și pentru că face niște poze excelente, iar prețul său nu are rival pe piață în acest moment.

Flagship-ul P10 al Huawei, la fel ca variantele anterioare P9 sau Mate 9, vine cu un sistem dual pentru camera foto, peste care există implementate funcții noi la nivel software. Una dintre ele, și poate cea mai interesantă din punctul meu de vedere este modul Portrait, care dacă este folosit optim generează niște rezultate excelente ce arată la fel de bine și pe ecranul smartphone-ului și pe cel al PC-ului.

Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, cel mai simplu este să încercați și voi ca să vă lămuriți. Folosiți-vă însă de sfaturile ce urmează ca să puteți obține fotografii de calitate.

1. Focus pe ochi

Atunci când vreți să faceți fotografii de portret încercați să focalizați și să încadrați subiectul în așa fel încât privirea să vă cadă pe ochii subiectului. Și întotdeauna pe cel care este cel mai aproape de voi. Bazați-vă și pe regulile de încadrare sugerate de activarea funcției ”Grid Assistant”.

2. Alegeți-vă cu atenție fundalul

Alegerea fundalului este un pas foarte important în drumul spre fotografii de portret excelente. Gândiți-vă bine atunci când alegeți o anumită locație – de preferat ar fi să folosiți un loc în care subiectul vostru să se simtă confortabil. Aveți mare grijă să nu îl scoateți din context – de exemplu dacă vreți să faceți poze unor copii, cel mai indicat ar fi să găsiți un loc de joacă, unde ei sunt înconjurați de jucării și se simt relaxați.

De asemenea, în cazul fotografiei de portret cu telefonul e indicat să alegeți locații unde aveți lumină naturală abundentă – indiferent de cât de bună e camera de pe smartphone, lumina naturală abundentă îmbunătățește semnificativ rezultatul.

După ce ați ales locația și începeți să fotografiați, folosiți-vă de opțiunile de focus selectiv oferite de modulul Camera de pe Huawei P10.

Funcționează foarte bine în cazul în care vreți să decuplați subiectul (fața lui) de fundal și să obțineți efectul de bokeh – aici va fi nevoie și ca subiectul să nu stea foarte aproape de vreun element din fundal. Nu vă fie frică să apăsați cu degetul pe ecranul smartphone-ului, pe fața subiectului, de preferat pe zona cea mai bine iluminată.

3. Apropiați-vă de subiect

Pare dificil și poate puțin mai invaziv, dar dacă vreți să obțineți poze de calitate, atunci trebuie să vă apropiați cât mai mult de subiect.

4. Folosiți modul Portrait

Neapărat să activați modul Portrait din modulul Camera de pe Huawei P10 – este cel activat atunci când apăsați pe icon-ul ce arată un chip într-un chenar. Iar când îl folosiți, uitați-vă mereu în partea din dreapta, jos, a ecranului și apăsând pe icon-ul similar, puteți să mutați de un slider și să accentuați umbrele din poză. Treaba asta e posibilă datorită sistemului dual-camera integrat în Huawei P10 și o să vă dea rezultate foarte bune, scoțând mai tare în evidență umbrele.

Și să nu vă închipuiți că cele mai bune poze o să vă iasă din prima. E nevoie de antrenament și de multe seturi pe care ulterior să le editați folosind instrumentele puse la dispoziție de aplicația dedicată de editare foto de pe Huawei P10.

5. Activați ghidajul din modulul Camera

Până ajungeți să aveți ochiul format pentru încadrare folosiți permanent liniile de ghidaj pe aplicația Camera. Eu fac asta indiferent de aparatul pe care îl folosesc. În cazul lui Huawei P10, intrați în setări (țineți telefonul vertical, swype de la dreapta la stânga și apoi clic pe ”Assistive grid” și alegeți ”Grid”. nu e obligatoriu să mergeți pe împărțirea clasică în 9 careuri unde punctele de focus să fie intersecțiile dintre liniile caroiajului.

Aveți la dispoziție și alte variante: Phi grid, Fibonnaci spiral.HuaweiP10_p3HuaweiP10_p1

Extra: folosiți opțiunile de fotografiere monocromă

Când credeți că ați rămas în pană de idei folosiți-vă de o altă opțiune din modulul Camera de pe Huawei P10, adică de modul de fotografiere monocromă. Se activează apăsând pe icon-ul cu trei cercuri suprapuse și de acolo alegeți ce efect doriți. Veți fi uimiți să vedeți ce detalii se pot obține alegând modul de fotografiere monocromă.

De aici încolo puteți face cu ea orice doriți – de la distribuire pe Social Media (Facebook, Instagram) până la trimitere pe email sau chiar tipărire.

Acestea fiind spuse, vă invităm să experimentați. Nu uitați că numai făcând poze multe veți ajunge să învățați ce trebuie și ce nu trebuie să faceți. Nu trebuie să fiți profesioniști ca să faceți portrete frumoase membrilor familiei sau prietenilor! Cu smartphone-ul în buzunar e mai ușor ca niciodată să facem poze interesante.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep