HomeMobileAndroid5 lucruri PRO flagship-ul Android HTC U11

5 lucruri PRO flagship-ul Android HTC U11

IMAG0001 2

După aproape o săptămână de folosire a noului flasgship Android HTC U11 pot să spun că sunt extrem de plăcut impresionat de el. Se diferențiază clar de Samsung Galaxy S8 și LG G6, aducând mai multe elemente speciale ce îl fac atractiv în ochii unui utilizator care caută performanță, autonomie și o excelentă cameră foto.

Vă dau 5 motive care să susțină afirmația de mai sus.

1. Design/aspect

HTC U11 e construit similar cu celălalt flagship HTC lansat recent, HTC U Ultra – adică o carcasă acoperită cu sticlă, lucioasă, cu reflexii interesante.  Marginile sunt rotunjite, bordura laterală este metalică și are o aderență suficient de bună încât să permită o prindere ușoară.

Partea din față e deja clasică pentru ultimele generații HTC: un display generos, buton home cu cititor de amprentă ce are în partea superioară difuzorul, camera foto secundară, microfonul și senzorul de lumină ambientală. După cum s-a spus și la lansare, suprafața carcasei este una ”lichidă, o uimitoare reflexie a ta”.

Seamănă cu un iPhone? Da, e clar lucrul acesta.

IMAG0002 1

Pentru testare am primit modelul de culoare neagră (Brilliant Black e culoarea oficială), unul elegant. Îmi plac la fel de mult și celelalte culori: Amazing Silver, Sapphire Blue Ice White, Solar Red.

image

Tot legat de aspect, gândiți-vă că avem un smartphone cu un display de 5.5 inci, construit într-o carcasă de 153,9mm x 75,9mm x 7,9mm.

2. Autonomia

Poate că mai mult decât îmi place cum arată și cum se mișcă HTC U11 mâ încântă autonomia sa. Cred că este prima dată într- foarte lungă perioadă în care un flagship HTC depășește în autonomie produsele concurenței. HTC a pus în U11 o baterie de 3000 mAh, standard deja pentru flagship-urile Android, dar cu cel mai nou cipset Snapdragon 835 și un CPU Octa-core (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo). Cu alte cuvinte autonomia foarte bună nu se obține pe spatele unui procesor mai slab.

Screenshot_20170621-221940

Fără setările de optimizare a consumului de baterie, cu 4G+ și WiFi+GPS active mereu, aparatul pe care îl testez duce liniștit o zi de folosire intensivă. Iar după cum puteți vedea mai sus, pe o utilizare moderată depășește 30 de ore de autonomie. După cum ziceam, e o reușită extraordinară din partea HTC și dacă vreți un flagship a cărui baterie să nu vă lase la nevoie, atunci e U11.

Adaug aici și că are Fast battery charging (Quick Charge 3.0), în 30 de minute putând să încarce acumulatorul peste jumătate.

3. Camera foto

Al treilea lucru definitoriu pentru HTC U11 este camera sa foto: una dintre cele mai bune făcute vreodată pentru un smartphone. Are 90 de puncte DxOmark, cel mai bun punctaj dat de DxOmark până acum. Bate fără drept de apel Google Pixel, Samsung Galaxy S8 și iPhone 7.

IMAG0007 2

Camera are o rezoluție de 12 MP, f/1.7, cu un sistem impresionant de stabilizare optică și electronică pe mai multe axe, focalizare ultra rapidă în orice condiții de iluminare.

IMAG0073 1
HTC U11 are și o funcție HDR Boost despre care HTC spune că este ”fără întârzieri, printr-un mai bun balans de alb, o reducere importantă a artefactelor și o menținere excelentă a detaliilor”.

Din ce am testat până acum sunt foarte mulțumit de camera foto de pe HTC U11. Îmi pare rău că nu am avut acest smartphone în locul lui U Ultra pentru megatestul de smartphone-uri făcut acum câteva luni, pentru că sunt convins că lucrurile ar fi fost extrem de interesante pentru S8, P10 și G6.

IMAG0071

4. Sunetul

Ascult foarte multă muzică de pe smartphone pe o căștile din dotare sau pe o cască Nokia BH-905i și de ceva vreme am început să fiu pretențios vizavi de cum se aude (să nu înțelegeți că m-aș fi transformat cumva în vreun specialist pe domeniul audio, pentru că nu e adevărat). HTC U11 vine cu un set de căști cu conector USB Type-C, ”poate una dintre cele mai avansate perechi de căști construite vreodată pentru smartphone”.

Se aud clar, te izolează de exterior și te poți scufunda în audiție. Pentru cineva ce are nevoie de muzică și doar atât pentru a se putea concentra, soluția e excelentă. HTC U11 vine cu o versiune nouă a căștilor HTC USonic, care ”îmbină acum anularea activă a zgomotului cu posibilitatea de a adapta sunetul la auzul tău unic.”

Asta pe de o parte, pe de cealaltă avem funcția USonic ce se activează automat la conectarea căștilor și are grijă să balanseze automat nivelul sunetului, calibrat pentru fiecare utilizator în parte. La prima folosire a căștilor se face o cartografiere a auzului și e ajustată curba audio pentru ca să putem auzi corect.

image

Și dincolo de asta, HTC U11 beneficiază de o funcție avansată pentru înregistrarea audio, fiind capabil să înregistreze audio 3D datorită celor 4 microfoane omnidirecționale și a noii tehnologii Acoustic Focus prin care se poate face zoom în videoclip, ”pentru a te concentra pe subiectul tău și a-i amplifica sunetele specifice.”

5. Performanța

Nu în ultimul rând HTC U11 are o performanță de invidiat: e rapid, interfața este cursivă, curată, nu există niciun fel de lag sau blocări. Mereu mi-a plăcut interfața Sense a aparatelor HTC și am considerat că datorită ei produsele taiwanezilor se diferențiază semnificativ de concurență.

Pe U11 impactul asupra sistemului de operare Android e mult mai mic, aproape inexistent (deși HTC Sense există, alături de Sense Edge – despre astea vorbesc cu altă ocazie) și asta contribuie la o performanță excelentă.

Screenshot_20170612-201653

Un prim test AnTuTu Benchmark dă lui HTC U11 176311 puncte, o valoare ce pune U11 în fața lui Samsung Galaxy S8+ (aici vedeți cum se compară și cu Huawei P10 și LG G6).

Așa că cine era îngrijorat vizavi de performanță, poate să stea liniștit: HTC U11 e sus în top.

Astea sunt părțile bune. Mai pun și că HTC U11 este cotat IP67, rezistent la praf, stropire și scufundare în apă până la o adâncime de 1 metru de apă dulce, timp de până la 30 de minute, în condiții controlate de laborator.

Sunt și lucruri contra, ce îl pot trage înapoi: nu are wireless charging, iar carcasa și display-ul sunt magneți de amprente (cam același lucru ce se întâmplă și pe Samsung Galaxy S8) și să nu mai spunem că la capitolul rezistență pare să nu stea foarte bine.

Cu toate astea, pe măsură ce îl folosesc mai mult, îmi place și mai mult și l-aș alege oricând în fața tuturor celorlalte aparate Android pe care le-am testat până acum.

Vouă cum vi se pare?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep