HomeFeaturedFocusALEF Distribution cumpara Likeit Solution si intra pe piata din Romania

ALEF Distribution cumpara Likeit Solution si intra pe piata din Romania

ALEF Group, un jucător destul de important pe piața de distribuție de sisteme și echipamente IT din Europa Centrală și de Sud-Est, cu afaceri de peste 160 milioane euro în 2016, intră pe piața din România prin preluarea companiei Likeit Solution.

“Această fuziune reprezintă un pas important în strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piața europeană de distribuție cu valoare adăugată de sisteme și echipamente IT. România este una dintre țările cu cea mai mare creștere a sectorului IT din ultima perioadă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportună intrarea pe această piață”, a menționat Milan Zinek, CEO al Grupului ALEF.

În ceea ce privește business-ul noii companii pentru 2017, aceasta și-a bugetat o creștere cu 18% comparativ cu anul anterior. În 2016, Likeit Solution a raportat un business de 28 milioane de euro. Compania numără 45 angajați în București și peste 1.500 reselleri activi.

“Mizăm pe o creștere semnificativă a business-ului noii companii în perioada următoare, bazându-ne pe sinergiile create prin alăturarea experienței și capabilităților financiare ale grupului ALEF, cu expertiza pe piața locală a echipei Likeit. De asemenea, completarea portfoliului cu noi brand-uri și know-how-ul tehnic pe care grupul ALEF l-a acumulat în timp, ne dau speranța că evoluția noii companii va fi una pozitivă”, a declarat, la rândul său, Mircea Ciucur, Managing Director al ALEF Distribution RO.

Raportat la evoluția companiei în primul semestru din acest an, firma românească a atins 10 milioane de euro în vânzări. Business-ul a fost susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep