HomeCloud & MobilityAplicatia Photos din Windows va primi functii inteligente de indexare si cautare

Aplicatia Photos din Windows va primi functii inteligente de indexare si cautare

photos

La fel ca Google Photos, aplicația Photos din viitorul Windows 10 Fall Creators Update va beneficia și ea de un motor AI, capabil să recunoască pozele și să le indexeze automat după tag-urile potrivite, în mod similar cu ceea ce face acum Google Photos. După cel mai recent build Windows 10 Insider Preview (16251), aplicația Photos are o bară de căutare unde se pot face căutări rapide după cuvintele cheie folosite la indexare.

Se pare că la prima folosire a aplicației Photos, aceasta va indexa toate pozele aflate în colecție (salvate local sau în cloud, pe OneDrive) cu o viteză medie de 1 poză pe secundă, urmând ca la finalul indexării datele să fie stocate local și accesibile oricând. Așa va fi posibil să se găsească rapid culori, locuri chiar și anumite fețe. Dacă nu vă place ideea de recunoaștere facială, opțiunea poate fi dezactivată.

Mișcarea Microsoft e normală, nou lansatul API Cognitive Services având nevoie de antrenament ca să devină mult mai bun. Tot pe baza informațiilor întoarse de analiza pozelor via Cognitive Services aplicația Photos va putea să sugereze și tipurile de albume și cuvintele cheie pentru sortare.

Mă aștept ca odată cu oferirea facilității în Photos pe Windows 10, ceva similar să fie funcțional și în OneDrive, mai ales pentru utilizatorii Office 365 care au 1TB pentru stocarea pozelor.

Deocamdată aplicația Photos este într-o fază incipientă, cu funții minimale. Microsoft testează funcționalitatea sa doar pe Windows 10 Insider Preview, Fast Ring și cel mai probabil, odată ce lucrurile vor fi finisate, update-ul să vină și pe celelalte RIng-uri.

Cred că e un lucru bun că recunoașterea automată a imaginilor vine și pe aplicația offline Photos. Am folosit mult timp Picasa (unde de acum vreo 7-8 ani fețele erau identificate și clasificate), de când cu Windows 10 Creators Update am trecut pe Photos pentru că îmi place cât de bine sunt prelucrate automat pozele și finisate din punct de vedere calitativ.

Vouă cum vi se pare?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep