HomeMobileAndroidHTC priveste mai atent politica de deblocare a bootloder-elor

HTC priveste mai atent politica de deblocare a bootloder-elor

htcunlock

HTC este în continuare compania care este cea mai aproape de entuziaști, permițând în mod oficial deblocarea booatloader-ului pentru a permit instalarea de ROM-uri terțe. De-a lungul timpului toate aparatele HTC au fost preferate de entuziaști atunci când doreau să experimenteze chestii noi pe Windows Mobile și mai nou pe Android.

Având o secțiune dedicată pe https://www.htcdev.com/, orice utilizator de smartphone HTC putea cere și obține codul necesar pentru a debloca bootloader-ul și astfel să instaleze ROM-uri personalizate, mai aproape de ceea ce are nevoie. Și asta în condițiile în care instalarea unui ROM terț nu ducea la pierderea garanției.

Se pare că această strategie se apropie de sfârșit, pagina care anunța în mod oficial că ”garanția HTC U11 acoperă și procesul de deblocare pentru bootloader” a fost dată jos, lucru valabil și pentru HTC 10 și U Ultra. Teoretic, fără un suport oficial, orice operație de deblocare a bootloader-ului poate duce la pierderea garanției și asta poate descuraja entuziaștii, rămăși încă fanii taiwanezilor.

Deocamdată nimic nu e sigur. HTCDev încă funcționează, aparatele pot fi deblocate de cine e interesat de așa ceva – eu am HTC M9 și HTC 10 deblocate, încă nu m-am atins de U11 dar am în vedere asta.

Am zis doar că e bine să știți că lucrurile pot să se schimbe, să nu vă surprindă nepregătiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep