HomeMobileAndroidSamsung DeX in actiune - sau cum poti transforma smartphone-ul in PC

Samsung DeX in actiune – sau cum poti transforma smartphone-ul in PC

Demo_DeX_1

Săptămâna trecută, la invitația Samsung, am avut ocazia să vorbesc (din nou) și să arăt în practică conceptul DeX (Desktop Experience) cu ajutorul unui Samsung Galaxy S8 plus DeX Station în noul Samsung Plaza de pe bulevardul Iuliu Maniu din București. Poate mai mult decât în cazul Lumia 950 plus Continuum for Phones și Display Dock, combinația de Samsung Galaxy S8 DeX și DeX Station va putea să atragă atenția publicului asupra faptului că în acest moment puterea de procesare de pe un telefon mobil este suficient de bună ca să permită folosirea lui și în scenarii ce până nu demult erau dedicate doar utilizării pe PC/laptop.

Așa cum am arătat și în demo, e foarte simplu să transformi smartphone-ul în PC și să ai rezultate foarte bune în utilizare pe scenarii de browsing, email, manipularea de documente (folosind Microsoft Office Mobile și un abonament Office 365) și multimedia.

Exact acele scenarii despre care vorbește și Samsung în materialul video de mai jos:

În mod clar atât eu mă regăsesc aici. Adaug și opțiunile de remote administration pentru site-uri/server-e și am un scenariu mai complet și mai apropiat de ceea ce fac zilnic.

În acest prim material de promovare a Desktop Experience Samsung a ales să prezinte modul în care o jurnalistă folosește smartphone-ul ca să își facă treaba. Exclusiv.

Confirm că se poate și că am făcut și eu asta de câteva ori când am fost pe la conferințe: pe un ecran mare poți scrie mai ușor articolele, edita documentele, aranja pozele și publica articolele.

Demo_DeX

La fel ca și Continuum for Phones, DeX e un concept care se dezvoltă și are marele atu de a beneficia de suportul unui hardware de excepție: Samsung Galaxy S8 și S8+. Pentru că deja roadele parteneriatelor Samsung cu Google, Microsoft și VMware se văd în aplicații de mobil optimizate pentru folosirea pe ecran mare (disponibile în Play Store), se conturează tot mai multe scenarii de utilizare.

Pașii se fac, drumul e bun. Rămâne să vedem că și în perioada următoare Samsung își va menține interesul pentru DeX, pentru că este un concept care promite și poate să fie unul care să se impună.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep