HomeMobileAndroidAlexa vine pe HTC U11 prin Sense Edge

Alexa vine pe HTC U11 prin Sense Edge

htc-alexa-u11-980x605

Lansat inițial cu Google Assistant pe post de motor AI pentru Sense, HTC U11 a primit de astăzi un al doilea asistent virtual și anume Alexa. Cu update-ul de azi Amazon Alexa este disponibil utilizatorilor de HTC U11 din SUA, transformând smartphone-ul într-un dispozitiv  Amazon Echo la purtător.

Deocamdată Alexa va funcționa alături de Google Assistant – opțiunea implicită de lansare este în continuare apăsarea prelungită pe butonul Home. Alexa poate fi lansat prin simpla pronunțare a numelui ”Alexa” lângă smartphone, în mod similar cu acel ”Ok Google” sau prin schimbarea din HTC Edge Sense a aplicației care va fi lansată la apăsarea lateralelor telefonului.

Odată pornit Alexa, va funcționa exact la fel ca un dispozitiv Echo: poate fi folosit pentru controlul dispozitivelor smart de acasă, cumpărarea de produse de pe Amazon, verificarea situației unei expedieri sau pur și simplu pentru a răspunde la diverse întrebări.

Un neajuns este că deși funcționează pe telefon, Alexa nu poate să umble la nicio setare de pe HTC U11 sau să facă vreo schimbare/lansare de aplicații.

Deocamdată Alexa pe HTC U11 este o soluție disponibilă doar utilizatorilor din SUA, în curând va ajunge și în Europa pentru Marea Britanie și Germania.

Nu este cea mai mare chestie posibilă, dar e bine de știut că putem să înlocuim Google Assistant cu altceva. Deocamdată cu Alexa. Eu bănuiesc că în curând s-ar putea să vedem și Cortana pe U11.

Vouă cum vi se pare ideea?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep