HomeMobileAndroidSamsung a prezentat oficial Galaxy Note8, cel mai asteptat smarphone al momentului

Samsung a prezentat oficial Galaxy Note8, cel mai asteptat smarphone al momentului

Este fără îndoială noul flagship al producătorului coreean, cel mai scump telefon pus în vânzare de Samsung (spun unele voci) și un terminal pe care opinia publică va sta cu ochii mai mult ca oricând, mai ales datorită antecedentelor nefericite pe care predecesorul său, Samsung Galaxy Note 7, le-a avut. Nu cred că mai este nevoie să insistăm asupra scandalului cu acumulatorii care se încingeau până la autoaprindere (în continuare nu suport să aud cum “explodau” bateriile de pe Note 7).

Să revenim totuși la Samsung Galaxy Note8, un phablet care vine însoțit de celebrul stylus S-Pen, marcă înregistrată a seriei Galaxy Note de la Samsung și unul dintre principalele elemente care targetează acest dispozitiv către mediul business. Se remarcă în același timp și ecranul Super AMOLED Infinity Display de 6,3 inchi și rezoluție QHD+ (1440 x 2960 pixeli, proporție 18,5:9), cu aceeași formă și aceleași margini curbate (și înguste) ca și la Galaxy S8 și S8+, protejat de sticlă Gorilla Glass 5.

La nivel de chipset avem variantele Exynos 8895 sau Qualcomm Snapdragon 835 (pentru Statele Unite și China). Adică procesor octa-core (4 x 2,3 GHz + 4 x 1,7 GHz) – Samsung Exynos 8895, respectiv procesor octa-core (4 x 2,35 GHz + 4 x 1,9 GHz) – Qualcomm Snapdragon 835, ambele pe 10 nm. Memoria RAM este de 6 GB, în timp ce capacitatea internă de stocare poate fi de 64, 128 sau 256 GB și poate fi extinsă prin micro SD.

La nivel de abilități fotografice, avem pe partea din spate un sistem dual camera, compus din doi senzori a câte 12 megapixeli fiecare (f/1.7 respectiv f/2.4, OIS, phase detection autofocus, 2x optical zoom, dual-LED flash). Pe partea frontală, pentru amatorii de selfie-uri, o cameră frontală cu senzor de 8 megapixeli (f/1.7, dual video call, Auto HDR).

Senzorul pentru citirea amprentei digitale este plasat pe spatele telefonului, tot la nivel de securitate avem și iris scaner. Telefonul are certificare IP68 (poate sta în apă până la 30 de minute, la adâncimi mai mici de 1,5 metri), vine echipat cu un acumulator de 3300 mAh cu suport pentru încărcare rapidă. În funcție de piață, vom avea încărcare wireless și suport pentru Samsung Pay. Tot în funcție de piață, avem variante dual-SIM sau single-SIM. Un connector USB Type-C (USB 3.1), senzorul pentru măsurarea pulsului, suprtul pentru Bixby, asistentul virtual al Samsung, care include și butonul dedicat, sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat și o gamă de culori care cuprinde Midnight Black, Maple Gold, Orchid Grey și Deep Sea Blue, sunt restul detaliilor care merită evidențiate.

Din punct de vedere comercial, terminalul va deveni disponibil undeva la jumătatea lunii septembrie, cu precomenzi care debutează chiar începând de mâine și care se bucură de diverse cadouri oferite de Samsung, de la camere Gear 360, la carduri de memorie sau încărcătoare wireless. La nivel de prețuri deocamdată nu au fost oferite informații, dar vom reveni cu detalii.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep