De stiut: Google va sterge automat backup-urile Android inactive de mai mult de 2 luni

0

maxresdefault

O chestie pe care ar trebui să o știți: Google a decis să șteargă automat backup-urile Android care nu mai sunt active de două luni, fără să ceară acordul utilizatorului. Asta înseamnă că dacă aveți dispozitive Android pentru care ați optat să puneți backup în cloud și nu le-ați mai pornit de două luni, aveți toate șansele să pierdeți backup-ul lor.

Politica Google pare să se fi schimbat și în linii mari înseamnă că se pot salva și păstra copii de siguranță atâta vreme cât respectivul aparat este folosit. Dacă trec două săptămâni și aparatul nu mai e folosit, începe numărătoarea inversă până la două luni, moment în care copia de siguranță dispare.

Iar dacă dispare, nu mai e nicio modalitate să fie recuperată. Cum vă afectează? Toate setările, aplicațiile și fișierele asociate vor dispărea în neant.

Care e soluția? Ar fi bine ca măcar o dată pe lună să mai porniți aparatul și să îi dați un update pentru aplicațiile din Play Store. În acest mod Google îl va detecta ca fiind activ și va păstra copiile de siguranță.

Deși sună rău, cu puțină atenție decizia Google nu e chiar atât de gravă și nu ne deranjează chiar atât de mult.

via TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code