HomeMobileAndroidMicrosoft Edge disponibil pentru download in Play Store si App Store

Microsoft Edge disponibil pentru download in Play Store si App Store

msedge_android

În seara asta s-a întâmplat ceea ce Microsoft a anunțat acum câteva zile: browser-ul Microsoft Edge a ajuns în App Store pentru iOS și Play Store pentru Android, fiind disponibil în versiune Preview pentru toți cei interesați să îl testeze. Deocamdată este în perioada de testare așa că așteptați-vă să apară probleme.

Microsoft ne dă trei motive pentru care merită să încercăm Edge pe Android:

1. Conectivitate

De pe PC pe mobil, se păstrează aceiași experiență de browsing – asta e valabilă pentru cine folosește Edge și pe PC, inclusiv cu funcția de sincronizare. E posibil să fie începută o sesiune de browsing pe mobil și apoi continuată pe PC (dacă merge cu Windows 10 Fall Creators Update).

2. Productivitate

Organizare mai bună a conținutului via Hub View, adică pentru favorite, reading list, istoric. Și mai amintim că Reading View e disponibil și pe mobil.

3. Convenabil

Găsiți, deschideți și partajați rapid conținutul prin integrarea unui QR Code Reader, Voice Search și în InPrivate mode.

 

Motivele sunt de bun simț, atâta doar că tot ceea ce spune Microsoft că ar aduce Edge, e disponibil deja prin alte browser-e.  Ca să facă însă lucrurile interesante, browser-ul Edge are engine-uri diferite pe iOS și Android. Pentru iOS, merge cu WebKit, același cu cel de pe Safari, iar pe Android merge cu engine-ul … Chromium. Da, ați auzit bine, practic interfața Edge ascunde în spate Safari pe iOS și Chrome pe Android.

Acum vi se pare mai interesant? Ar trebui, pentru că cel puțin teoretic, performanța ar trebui să fie una foarte bună.

Eu l-am pus deja pe Android, urmează să îl instalez și pe iOS să văd cum se mișcă. Dacă vă interesează, link-ul de download Microsoft Edge din Play Store e aici.

Mai multe detalii găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep