HomeFeaturedFocusPrimul build Windows 10 Redstone 4 (17017) e lansat pentru Insiderii din...

Primul build Windows 10 Redstone 4 (17017) e lansat pentru Insiderii din Fast Ring

Cortana_collections

La finalul săptămânii trecute Microsoft a lansat un nou build de Windows 10, primul din Redstone 4 Insider Preview, pentru utilizatorii din Fast Ring și Skip ahead.

Build-ul 17017 este primul din Redstone 4 ce ajunge în Fast Ring și introduce elemente noi prin care are amintesc Cortana Collections, simplificarea interacțiunilor cu Action Center și noi setări pentru aplicațiile ce pornesc odată cu sistemul.

Cortana Collections, de departe cea mai interesantă noutate, extinde funcționalitatea asistentului digital, fiind capabil acum să înregistreze mai multe detalii precum elemente de cumpărat, restaurante, rețete, cărți, filme, seriale TV, aducându-le în liste organizate după categorii.

O altă schimbare importantă e legată de modul în care interfața Windows prezintă opțiunile de interacțiune, odată în Cortana și a doua oară în Action Center. Este făcută separarea pentru ca notificările Cortana să fie mai clare și mai ușor de înțeles.

startup

Noua interfață UWP pentru aplicațiile ce pornesc odată cu Windows-ul vine să o completeze pe cea clasică din System Configuration (via comanda msconfig) și să mai facă un pas în direcția eliminării setărilor Windows de pe interfața clasică.

Totodată cu acest prim build vine și o listă generoasă de bugfix-uri (le puteți vedea aici) pe care mă aștept să le văd rapid și în primul patch pentru Windows 10 Fall Creators Update.

Atenție, sunt și ceva probleme: Windows Media Player nu mai este prezent în acest build, sunt ceva probleme de conectare RDP și se pare că nu merge swipe pentru anularea notificărilor pe ecrane touch.

Dacă nu ați ieșit încă din programul Insider Preview, puteți descărca și testa acest build. Pare să fie în regulă.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep