HomeFeaturedFocusA aparut primul jailbreak functional de iPhone X

A aparut primul jailbreak functional de iPhone X

jailbreak_iPhoneX

Chiar dacă e lansat doar de câteva zile, iPhone X a fost deja ”spart” – un entuziast din Coreea de Sud ne arată că iOS 11.1.1 pe un iPhone X a putut să fie spart. S-a întâmplat la POC2017, de la Seul, iar Liang Chen de la KeenLab este cel care și-a arătat reușita.

 

Deocamdată jailbreak-ul nu este lansat public, probabil că nici nu va fi în curând, dar pentru cei ce încă mai folosesc jailbreak ca modalitate de a-și debloca aparatele și a le extinde funcționalitatea, e o veste foarte bună. Dacă a putut să o facă o persoană, sigur se vor mai găsi și alții.

Mi se pare interesant să văd cât de repede s-a stins fenomenul jailbreak și odată cu el pirateria din jurul platformei iOS, asta datorită faptului că Apple a reușit să introducă un sistem de securitate mai performant.

Din punct de vedere securitate, demo-ul de mai sus nu este un semn bun – nici măcar cel mai cel cel iPhone nu este capabil să reziste mult timp atacurilor. Pe de altă parte, acum că Apple știe de problemă ne putem aștepta la un patch rapid.

Întrebarea cheie este: mai interesează pe cineva ideea de jailbrek și mai important, cei ce își iau iPhone X sunt interesați de așa ceva?

Eu nu prea mai cred.

via COM

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep