HomeFeaturedFocusSolutia Bitdefender BOX va fi fabricata in Romania

Solutia Bitdefender BOX va fi fabricata in Romania

Bitdefender_BOX

Săptămâna trecută Bitdefender a anunțat că a decis să aducă în România fabricația soluției IoT de securitate Bitdefender BOX. La Satu Mare Bitdefender va produce o nouă versiune pentru Bitdefender BOX, în fabrica grupului germani Zollner. Produsul va fi comercializat în SUA, Canada, Japonia și Europa, urmând ca undeva la anul viitor să fie disponibil și în România.

„Putem spune de astăzi că BOX, un simbol al inovației în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume. În ultimii ani, BOX a întărit poziția noastră de inovatori în piața globală de securitate și a revoluționat industria de cybersecurity. Dacă acum trei ani Bitdefender Box era singurul dispozitiv de securitate pentru IoT, vedem acum în piața globală un număr în creștere de produse concurente similare”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer al Bitdefender.

Bitdefender BOX oferă un sistem de protecție bazat pe analiza în timp real a traficului de internet și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor. Idee e simplă: pui un Bitdefender BOX pe conexiunea Internet, înainte de a ajunge la router și teoretic ești protejat.

Sistemul inspectează traficul de internet și semnalizează orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Practic nu e chiar atât de simplu și eficient precum ne lasă Bitdefender să credem prin comunicatele de presă. Acum ceva vreme am cerut în teste un astfel de aparat, încă nu a sosit. Așa că detalii exacte despre ce poate face și ce nu în realitate, nu am, din păcate. Și nici nu pot să vă povestesc din experiența personală care e povestea cu Bitdefender BOX, asta în ciuda faptului că sunt familiarizat cu proiectul de destul de multă vreme.

„Bitdefender este primul nostru client autohton, iar BOX este dovada că în România există potenţial şi idei inovatoare, ceea ce pentru o firmă în domeniul producției de electronice reprezintă o oportunitate aparte. Inovaţia românească poate forma o piaţă solidă pentru astfel de producători. Dezvoltarea economică eficientă presupune un proces de modernizare continuă, iar economia bazată pe inovare devine sursa dominantă a avantajului competitiv. Economia şi ingineria se îmbină sinergic tocmai prin transformarea cunoștințelor științifice în produse tehnologice inovatoare”, spune Leitner István, director general al ZES Zollner Electronic.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep