HomeCloud & MobilityPlatforma Microsoft IoT Central vine sa faca mai simpla conectarea si adoptia...

Platforma Microsoft IoT Central vine sa faca mai simpla conectarea si adoptia solutiilor IoT

IoTCentral

Ieri Microsoft a lansat versiunea preview a platformei IoT Central pentru companiile ce doresc să adopte mai repede soluțiile IoT dar nu au mijloacele (tehnice și financiare) ca să poată face asta. Până acum, cel mai mare impediment în fața adoptării rapide a soluțiilor IoT era plasată lipsa cunoștințelor tehnice necesare implementării, urmat apoi de elementele de securitate, scalabilitate etc.

Ca răspuns la problemele enumerate mai sus Microsoft a lansat ieri IoT Central, o platformă SaaS prin care oferă suport pentru implementarea rapidă a soluțiilor IoT cu premise de securitate, scalare și disponibilitate la nivel regional/global. Prin IoT Central primii pași în construirea proiectelor IoT se fac mai simplu, partea de instalare și configurare, plus management fiind deja realizată în cloud, pentru ca datele extrase de pe terminalele IoT să poată fi preluate și folosite mult mai simplu, convertite rapid în grafice relevante gata de a fi preluate și folosite în soluții enterprise terțe.

În doar câteva minute se pot conecta dispozitivele IoT către cloud și ideile pot să prindă formă mult mai repede

”Diferitele scenarii IoT, construite în volum mic, sunt rare, cu toate că pot avea un impact social important. De ce? Pentru că fiecare astfel de scenariu are nevoie de configurații speciale pentru senzori, resurse de cloud, cu mult înainte ca soluția să fie pusă în practică. Arrow, cu platforma IoT Central și Libelium’s Plug & Sense IoT Toolkits, a reușit să crească rata de adopție și să creeze mai repede proiecte pilot, cu costuri minime” spune Jeff Reed, PhD, VP Microsoft Global Alliance at Arrow Electronics.

Totodată, legat de IoT Central Microsoft a anunțat și prima versiune de Azure IoT Hub Device Provisioning Service, serviciu prin care se pot realiza configurări a milioane de dispozitive IoT în Azure IoT Hub într-o manieră sigură și scalabilă.

Ca să vă faceți o idee despre cum funcționează vă invit să intrați aici și să parcurgeți demo-ul.

image

Iar pentru a începe să folosiți IoT Central, folosiți-vă de perioada de trial de 30 de zile pe care o activați aici.

Anunțul e foarte interesant și cred că are șanse mari să mai crească puțin modul în care putem crea aplicații și soluții IoT. Mi-am propus să îmi aloc niște timp să văd cum pot să construiesc rapid o soluție prin IoT Central – am ceva idei, trebuie să văd exact ce senzori pot folosi.

O să revin cu detalii pe marginea subiectului imediat ce testez mai multe.

Mai multe detalii găsiți și aici: “Microsoft IoT Central delivers low-code way to build IoT solutions fast.”

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep