HomeEvenimenteCESSony a prezentat oficial modelele Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra si Xperia...

Sony a prezentat oficial modelele Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra si Xperia L2

Producătorul nipon fură puțin startul CES-ului de anul acesta și, cu o zi înainte de deschiderea oficială, anunță trei modele noi de smartphone. O generație nouă a unor terminale pe care le-am avut și noi în teste și care au avut câteva argumente interesante. Cele trei telefoane sunt Sony Xperia XA2 și modelul mai mare, Xperia XA2 Ultra, ambele din zona de mijloc, dar și entry-level-ul Xperia L2, care face și el ceva pași în față, apropiindu-se de segmentul mid-range.

Și o să încep chiar cu acesta din urmă, în încercarea de a merge cumva crescător cu prezentarea noilor modele. Sony Xperia L2 este construit în jurul unui display de 5,5 inchi și rezoluție HD (720p) și al unui chipset Mediatek MT6737T, la fel ca și Sony Xperia L1. Totuși, memoria RAM a crescut la 3 GB, capacitatea internă de stocare este de 32 GB (și poate fi extinsă prin microSD), acumulatorul a crescut la 3300 mAh, iar pe partea din spate și-a făcut apariția un senzor pentru citirea amprentei digitale.

Camerele foto sunt de 13 megapixeli (cea principală) și de 8 megapixeli (cea frontală). Sistemul de operare este un Android 7.1.1 Nougat, iar detaliile comerciale lipsesc deocamdată cu desăvârșire.

Trecem mai departe la Xperia XA2, care face un pas în față la capitolul dimensiune, față de modelul Sony Xperia XA1. Ecranul este acum de 5,2 inchi iar rezoluția s-a făcut full HD. Este construit de această dată în jurul unei platforme Qualcomm Snapdragon 630, are 3 GB de memorie RAM și o capacitate internă de stocare de 32 GB.

Camera foto principală este de 23 megapixeli, în timp ce cea frontală este de 8 megapixeli. Acumulatorul a crescut la 3300 mAh și față de Xperia L2 oferă și suport pentru Quick Charge 3.0. Sistemul de operare este Android 8.0 Oreo, iar senzorul pentru citirea amprentei digitale este plasat pe spate.

Xperia XA2 Ultra are același display full HD de 6 inchi ca și Sony Xperia XA1 Ultra. Trebuie spus că toate cele trei telefoane merg pe un aspect clasic, cu o proporție a ecranului de 16:9. Are același chipset Snapdragon 630 ca și Xperia XA2, dar crește memoria RAM la 4 GB. În plus, va exista o versiune cu capacitate de stocare de 64 GB.

Camera foto principală este identică cu cea de pe Xperia XA2, de 23 megapixeli. În schimb, în față avem un sistem dual camera compus dintr-un senzor de 16 megapixeli și unul de 8 megapixeli. Acumulatorul este de 3580 mAh, suportul pentru Quick Charge 3.0 este prezent, la fel ca și senzorul pentru citirea amprentei digitale de pe spatele telefonului sau Android-ul 8.0 Oreo.

Deocamdată Sony nu a detaliat prețurile sau disponibilitățile telefoanelor. Așa că rămânem în așteptare pentru aceste detalii. Iar ca opinie personală, mă bucur că Sony a rămas destul de aproape de designul generației anterioare, unul care pe mine m-a cucerit.

via Android Authority

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep