HomeFeaturedFocusAcestea sunt specificatiile oficiale pentru Samsung Galaxy S9 si S9+

Acestea sunt specificatiile oficiale pentru Samsung Galaxy S9 si S9+

s9

În acest moment se desfășoară prezentarea noii serii Samsung Galaxy S9 (se poate urmări aici) și de câteva minute am văzut și imaginile oficiale, precum și specificațiile tehnice.

După cum bănuiam, S9 și S9+ sunt un upgrade al generației S8, cu același Infinity Display și cu specificații și funcții mai bune.

image

Vor fi disponibile în patru culori, incluzând noul Lilac Purple. Cei prezenți la lansare au putut să vadă în AR noul S9, folosind aplicația Samsung Unpacked:

image

Seria Galaxy S9 are ca element principal de diferențiere camera foto și funcțiile atașate. Samsung spune că a regândit complet camera, pentru că în momentul de față smartphone-ul nu mai este folosit ca instrument principal de comunicare ci ca instrument de exprimare personală. Noile camere vin cu senzorul Super Speed Dual Pixel ce poate combina până la 12 frame-uri într-o singură imagine și peste care s-a construit sistemul AR. Mai multe despre asta vorbim într-un alt articol.

Trecem direct la specificațiile tehnice ale celor două modele, pentru că avem destule diferențe între ele, nu doar una de dimensiune (și, evident, baterie). Unii spun că este o abordare mai apropiată de strategia Apple, dar cred că toți producătorii mari au început să folosească acest model.

Samsung Galaxy S9 este construit în jurul unei platforme Qualcomm Snapdragon 845 sau a uneia proprietare Exynos 9810 (în funcție de zona geografică). Memoria RAM este de 4 GB, în timp ce capacitatea internă de stocare poate fi de 64, 128 sau 256 GB. Toate ascunse în spatele unui ecran curbat (edge) Super AMOLED de 5,8 inchi, rezoluție QHD+ (2960 x 1140 pixeli, densitate 570 ppi si proporție 18,5:9).

Camera foto principală este echipată cu un senzor de 12 megapixeli (tehnologie dual pixel, f/1.5 și f/2.4), camera frontală are 8 megapixeli (f/1.7), acumulatorul are o capacitate de 3000 mAh, oferă suport pentru încărcare rapidă, telefonul știe și încărcare wireless, sistemul de operare este Android 8.1 Oreo, iar telefonul vine cu o certificare IP68.

Samsung Galaxy S9 Plus vine cu un display mai mare, de 6,2 inchi, care păstrează aceeași rezoluție și același aspect, dar coboară densitatea la 529 ppi. Crește și cantitatea de memorie RAM, care ajunge la 6 GB. Pe partea din spate avem acum un sistem dual camera, compus din același senzor de 12 megapixeli și încă unul, tot de 12 megapixeli (tele). Crește și capacitatea acumulatorului la 3500 mAh. În rest, specificațiile  sunt identice la ambele modele.

Gama de culori include Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple și Titanium Grey.

La nivel de design apare o schimbare pe care mulți fani o așteptau: senzorul pentru citirea amprentei a fost sub senzorul (senzorii) camerei foto. În rest, aspectul este destul de apropiat de generația anterioară.

Ar mai trebui amintite îmbunătățirile software din zona de fotografie, în mod clar pe lângă cea la nivel de senzor dual pixeli, prezența unui Image Sensor Processor (abia aștept să văd scorul DxOMark), accentele puse și pe partea audio, securitatea sporită prin Face Unlock și Iris Scanner, Samsung KNOX, prezența în continuare a Bixby, dar și apariția unui AR Emoji, pe modelul Apple Animoji. Plus o ediție nouă de DeX, numită de această dată DeX Pad.

Una peste alta, senzația este una bună, notele sunt pozitive. Sunt totuși materialele inițiale, care de cele mai multe ori au în spate și ceva bugete, așa că s-ar putea ca peste ceva timp să avem și câteva impresii mai puțin entuziasmante.

via Android Authority

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep