HomeFeaturedFocus"Pwned Passwords" V2 ofera acum pentru download si analiza peste jumatate de...

“Pwned Passwords” V2 ofera acum pentru download si analiza peste jumatate de miliard de conturi si parolele asociate

Troy Hunt, unul dintre cei mai influenti oameni din domeniul securitatii, a lansat de curând “Pwned Passwords” V2, o bază de date ce conține peste jumătate de miliard de combinații de conturi și parole, ajunse pe internet ca urmare a multor probleme de securitate din ultima vreme.

Mai exact vorbim despre 501636842 conturi și parolele asociate, indexate și catalogate într-o bază de date de 8,75 GB, disponibilă pentru download aici.

Pentru toți cei ce lucrează în domeniul securității această sursă este una extrem de valoroasă în ideea că se pot crea reguli de restricționare a parolelor în urma analizei celor care sunt cel mai des folosite sau pur și simplu pentru invalidarea uneia ce este deja cunoscută – de cele mai multe ori atacurile de tip forță brută iau secvențial (sau aleator) parolele dintr-o listă predefinită și le verifică pentru un anumit cont.

Actuala listă conține parolele criptate SHA-1 și poate cel mai interesant, au asociat și un index care arată de câte ori au fost identificate respectivele parole în actuala colecție. De exemplu parola de tipul ”abc123” a fost folosită de 2670319 ori, un număr foarte mare, ceea ce indică faptul că utilizatorii au încă tendința să creeze astfel de parole, ușor de reținut și prin urmare foarte ușor de ghicit.

Oricum, dacă vă interesează cât de cât domeniul securității, merită să citiți materialul lui Troy și să vă uitați prin colecția de parole.

via TroyHunt

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep