HomeFeaturedFocusCe noutati aduce viitorul Android P, prezentate pe scurt

Ce noutati aduce viitorul Android P, prezentate pe scurt

Noutati Android P
Noutati Android P

Următoarea versiune a sistemului de operare Android, adică P, a ieșit deja în varianta preview. Noi am aflat care vor fi câteva din schimbările pe care le va aduce și vi le spunem și vouă. Apropo – dacă aveți la dispoziție un aparat din seria Pixel, puteți încerca să puneți acest build preview și să testați și voi. Nu înainte de a vedea rapid despre ce este vorba.

1. Suport pentru Apple notch. Sau pe șleau, copierea celei mai interesante funcții aduse de iPhone X

Odată cu introducerea notch-ului Apple pe Android, versiunea P marchează și mutarea ceasului și a notificărilor în partea stângă a ecranului. Pot apărea până la patru tipuri de icon-uri, lângă ceas, după care apare un meniu în care vor apărea restul notificărilor.

2. Setările devin colorate

Google s-a gândit că utilizatorii (cei puțini ce vor ajunge să aibă Android P) se vor bucura să vadă că noile meniuri din setări sunt acum colorate. Dacă nu poate să schimbe ceva interesant, măcar să umble la culori, pare să fie motto-ul aici.

Noutati Android P
Setări colorate

3. Quick Settings arată unitar, în contrast cu coloratura dubioasă din Settings

Noutati Android P
Quick Settings arată unitar

Google pare că nu pricepe că trebuie să existe o constanță în ceea ce înseamnă desenarea și culorile folosite în interfață și ne arată că poate totuși să facă meniul Quick Settings să arate bine.

4. Reapare bara de căutare în zona inferioară

Noutati Android P
Bara de căutare

Bara de căutare pe Google reapare în zona inferioară, la fel ca în actualul Pixel Launcher.

5. Meniul Power primește funcții de captură de ecran

Noutati Android P
Meniul Power primeste optiunea de captura de ecran

Nu numai că interfața de oprire/repornire e redesenată, dar are acum suport și pentru captura de ecran. Nu e rău.

6. Meniul de volum, redesenat și repoziționat

Noutati Android P
Meniul Volum, redesenat si repoziționat

Și meniul de Volum este redesenat și repoziționat, cumva în concordanță cu cel de Power. Se păstrează marginile rotunjite și o ușoară umbră.

7. Fonturile folosite pe brandul Pixel intră în Android P

Noutati Android P
Fonturile folosite pentru brandul Pixel

Poate să fie pur și simplu o coincidență sau Google chiar vrea să schimbe fonturile din Android P cu Product Sans, dovada că ele există în mai multe locuri din acest prim build preview de Android P.

O prezentare mai detaliată puteți urmări în materialul video de mai jos:

Ce ați văzut este doar un prim set de noutăți pe care Google le oferă în versiunea Preview. E posibil ca odată cu conferința Google I/O să vedem și altele, care să ne dea o idee mai clară vizavi de direcția în care se îndreaptă sistemul de operare Android. Ar fi bine ca schimbările să fie mai multe și mai intense, pentru că altfel Android-ul, la fel ca sistemul de operare iOS stagnează. După ce au copiat cât au putut de mult defunctul Windows Phone/Mobile, acum par să se tatoneze, neștiind care pe cine să mai copieze.

Oricum, schimbări vor mai veni cu siguranță. Dacă este să ne uităm la programul de lansări, build-uri de Android P vor mai fi măcar încă patru până la versiunea finală.

Noutati Android P
Program lansari beta-uri Android P

E însă foarte inetresant de știut că Android 8 Oreo are încă un grad foarte mic de adopție pentru că producătorii de smartphone-uri nu s-au înghesuit să ofere update-uri. Iar Google deja visează la următorul pas.

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep