HomeFeaturedFocusSe intampla si la case mari: probleme de securitate WannaCry la Boeing

Se intampla si la case mari: probleme de securitate WannaCry la Boeing

 Boeing 787-10 aircraft
Un aparat Boeing 787-10 construit la fabrica Boeing South Carolina dn North Charleston © Randall Hill / Reuters

Un atac informatic a lovit fabrica Seattle și se pare că există probleme WannaCry la Boeing. Astăzi de dimineață au apărut rapoarte legate de faptul că mai multe sisteme ar fi fost infectate și că e posibil să fie vorba despre un atac de tip ransomware.

Mike VanderWel, inginer de la Boeing a trimis un email (publicat de Seattle Times) prin care își înștiința colegii cu privire la faptul că anumite sisteme interne sunt infectate și că e posibil să ajungă și la software-ul aeronavelor.


Oficial,Boeing spune că este vorba despre o infecție minoră, pentru câteva sisteme și că asta nu afectează capacitatea de producție.

WannaCry a făcut furori în mai 2017, deci în urmă cu aproape un an, când peste 200000 de sisteme au fost infectate și au avut datele criptate, pentru decriptare atacatorii cerând Bitcoins (și poate că nu întâmplător de atunci a început isteria Bitcoin). La vremea respectică atacurile au fost puse pe seama Coreei de Nord.

Sunt curios dacă într-adevăr Boeing are probleme cu WannaCry și dacă este așa, există întrebarea firească: cum se poate ca la mai bine de un an de la atacul inițial, o companie de calibrul Boeing, unde ne așteptăm să existe mecanisme solide de securitate, a putut fi infectată?

Probabil că în curând o să avem și răspunsuri, pentru că problema e foarte delicată.

via RT

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep