HomeFeaturedFocusMicrosoft aduce protectie suplimentara pentru Chrome prin plugin-ul Windows Defender Browser Protection

Microsoft aduce protectie suplimentara pentru Chrome prin plugin-ul Windows Defender Browser Protection

Windows Defender Browser Protection

Strategia lui Satya Nadella de a aduce într-un fel sau altul servicii Microsoft pe toate platformele continuă, iar odată cu lansarea Windows Defender Browser Protection pentru Chrome, utilizatorii de Windows și de MacOS pot să beneficieze de protecție dublă la browsing. O dată cea oferită implicit de Google în Chrome și apoi cea dată de Windows Defender, ca plugin pentru acest browser. Microsoft consideră că acțiunea merită, aducând în discuție un raport din anul 2017 în care se arăta ca browser-ul Edge cu motorul Windows Defender a putut bloca 99% din atacurile de phishing, iar Chrome doar 87%.

Noua extensie nu dezactivează protecția standard Chrome, așa că un nivel de securitate în plus nu ar trebui să deranjeze pe nimeni.

Să însemne asta că Microsoft a decis să nu mai concureze cu Edge pe piața browser-elor? Așa s-ar părea dacă ne gândim că sistemul avansat de protecție din Edge face o treabă bună, iar acum ajunge în mare parte și pe Chrome. Ce motiv ar mai avea utilizatorii să treacă de la Chrome la Edge în aceste condiții?

Asta dacă ne gândim la utilizatorii de Windows,pentru că cei de MacOS ar trebui să se uite cu multă atenție la plugin-ul Windows Defender Browser Protection, dacă vor să se asigure că își construiesc cea mai bună apărare atunci când navighează pe internet.

Oricum, în acest moment nu contează prea tare strategia Microsoft și ce vor ei să obțină – cred că merită încercat plugin-ul și dacă dă roade, atunci să fie folosit în continuare.

Plugin-ul Windows Defender pentru Chrome poate fi instalat de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep