HomeFeaturedFocusRedstone 5 Windows 10 Insider Preview build 17650 e lansat pentru Insiderii...

Redstone 5 Windows 10 Insider Preview build 17650 e lansat pentru Insiderii din Skip Ahead

Windows 10 Insider Preview build 17650

Utilizatorii înrolați în programul Windows Insider pe Skip Ahead au putut să instaleze deja încă un build Redstone 5, adică 17650. Principala schimbare e legată de faptul că Windows Defender Security Center primește suportul Fluent Design, dincolo de asta sunt prezente multe bugfix-uri.

Odată cu noul concept de design Fluent se poate observa că elementele din interfață au o poziționare mai coerentă, spațierea categoriilor fiind mai generoasă, permițând un aspect mai plăcut pe mai multe rezoluții.

A doua mare schimbare este legată de Windows Defender Firewall care acum poate funcționa și cu procese din Windows Subsysrem for Linux (WSL). Asta înseamnă că din Windows Defender Firewall se pot ajusta setările de firewall și pentru procesele din interiorul WSL, la fel ca pentru oricare altă aplicație/proces de Windows.

Bugfix-urile nu sunt multe și în general sunt legate de funcționarea Windows Explorer, a centrului de control Windows Defender și Settings.

Atenție! Sunt însă destul de multe probleme funcționale, așa că dacă vreți să optați pentru instalarea acestui build vă recomand să citiți cu atenție informațiile publicate de Microsoft.

Mai multe detalii găsiți aici.

Mi se pare interesant faptul că Microsoft a deviat puțin de la planificarea legată de lansarea Windows 10 Redstone 4, inițial Spring Creators Update, care este încă într-un stadiu incert, dar se ține de programarea build-urilor de test pentru Redstone 5, vesiunea de Windows care va veni în toamnă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep