HomeFeaturedFocusStatele Unite interzic vanzarea de chipset-uri Qualcomm catre ZTE

Statele Unite interzic vanzarea de chipset-uri Qualcomm catre ZTE

Este o nouă măsură luată împotriva ZTE de către Statele Unite, dintr-un șir mult mai lung. Se pare că sancțiunile pe care americanii le impun vor lovi destul de puternic în producătorul de dispozitive mobile.

Aceste sancțiuni vin ca urmare a încălcării de către ZTE a embargoului impus Iranului. Compania chineză a încălcat aceste interdicții și a vândut către Iran produse și tehnologii de proveniență americană. Deși și-a recunoscut ulterior vina în această chestiune și a promis un set de măsuri care să îi pedepsească pe cei vinovați, se pare că au fost doar vorbe care să dea bine la opinia publică și ZTE nu s-a ținut deloc de aceste promisiuni.

Chestie care a supărat destul de mult Statele Unite. Această măsură, care s-ar putea să nu fie ultima, pune o mare piedică în calea viitoarelor telefoane ZTE, care nu se vor mai putea baza pe chipset-uri produse de Qualcomm. Ce se va întâmpla cu viitorul ZTE Axon 9, care trebuia să fie echipat cu Snapdragon 845? Deocamdată nimeni nu știe.

Unele zvonuri spun că lucrurile nu se vor opri aici și că ZTE ar putea fi privată cât de curând și de utilizarea Android-ului ca platformă pentru dispozitivele sale mobile. Nu știu cât de corecte sunt aceste măsuri impuse de Statele Unite în contextul descris mai sus, dar cu siguranță ele vor afecta destul de puternic compania chineză, dacă vor fi puse în practică.

În context mai larg, aceasta este doar o bătălie în răzbuiul dintre economia americană și cea chineză.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep