HomeEvenimenteBUILDLa BUILD Microsoft a aratat integrarea dintre Cortana si Alexa

La BUILD Microsoft a aratat integrarea dintre Cortana si Alexa

Alexa_Cortana

Tot la BUILD Microsoft a făcut un demo în care a prezentat integrarea dintre Cortana (asistentul său digital) și Alexa (cel dezvoltat de Amazon), proiect ce a început anul trecut. Cu toate că deși este prezent pe sute de milioane de PC-uri, asistentul digital Cortana nu reușește să înainteze ala cum și-ar dori Microsoft în competiție cu Google Assistant sau Alexa, faptul că este oferită integrarea cu Alexa pare să fie un lucru bun. Demo-ul de la BUILD a arătat cum Cortana poate fi folosit din Alexa și invers:

Activarea Cortana din Alexa se face simplu … ”Alexa, open Cortana” și din acel moment să se continue cu comenzile vocale, ala cum s-ar face direct de pe PC-ul cu Windows 10 și Cortana, de exemplu ”send an email” petru a trimite un email către o anumită persoană, treacă ce încă nu poate fi făcută direct din Alexa.

Similar, pe Windows 10 poate fi activată Alexa și de acolo să se folosească ”skill-urile” ce nu există în Cortana pe PC. Cooperarea dintre Amazon și Microsoft e în plină desfășurare, integrarea dintre Alexa și Cortana fiind în perioadă de testare fără o informație clară legată de momentul în care vom putea folosi cu toții acest duet.

Cine e interesat poate să se înscrie aici, pe site-ul Microsoft dedicat acestui proiect. Cred că pentru cine are acasă un Amazon Echo proiectul poate să fie extrem de interesant, mai ales dacă folosește intens serviciile Office 365 pentru planificare și email.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep