HomeMobileAndroidTutorial: cum iti eliberezi spatiu de pe telefon folosind Free Up Space...

Tutorial: cum iti eliberezi spatiu de pe telefon folosind Free Up Space din Google Photos

Cine a avut curiozitatea să se uite în setările aplicației Google Photos a putut descoperi funcția Free Up Space (o accesați direct din meniul principal) care permite sincronizarea automată a pozelor și filmelor în Google Drive, excelentă pentru a preveni situațiile exasperante în care telefonul sau cardul nu mai pot fi accesate și pozele se pierd.

Google oferă stocare gratuită în Cloud, așa că nu trebuie să vă faceți probleme legate de spațiu, în plus, atunci când vă schimbați sau resetați telefonul, pozele voastre vor fi disponibile instant.

Dar și mai fain este că salvând pozele în Google Photos, vă recuperați și spațiul de stocare prețios (mă gândesc că printre voi sunt puțini cei ce au smartphone cu 128 GB sau mai mult). Cel mai mult spațiu este ocupat de materialele video (cele înregistrate la 4K) de care e ușor să uităm și mult mai ușor să le facem, pentru că nu, toți avem setată calitatea maximă la înregistrarea video.

Acestea fiind zise, Free Up space din Google Photos se folosește cam așa:

  1. Asigurați-vă că aveți telefonul conectat la o rețea wireless cu viteză bună (nu e o idee bună să faceți asta pe o conexune de date mobilă)
  2. Deschideți Google Photos
  3. Apăsați butonul din partea stânga
  4. Apăsați Free up space
  5. Veți vedea un sumar legat de cât spațiu poate fi eliberat prin mutarea pozelor în cloud și ștergerea lor de pe telefon
  6. Dacă sunteți de acord, apăsați pe link-ul FREE UP – X MB/GB.

Asta e tot!

Succes și sper să vă ajute.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep