Tutorial: cum se instaleaza versiunea oficiala de Android Oreo pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge (Exynos)

4

Android Oreo pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge (Exynos)

Ieri s-a lansat oficial Android 8 Oreo pentru seria Samsung Galaxy S7/S7 Edge și cine vrea, poate instala rapid update-ul folosind următoarele sfaturi, cu condiția să fie dispus să șteargă tot ce are pe aparat. Pe baza versiunii oficiale BTU CSC (Country Specific Code) extrase de către utilizatorul King de pe forumul XDA, oricine e interesant se poate folosi de TWRP ca să instaleze acest update.

Este prima versiune oficială de Android 8 Oreo ce ajunge pe modelele Exynos de Samsung Galaxy S7 și S7 Edge și aduce funcțiile de picture-in-picture, canalele de notificări, optimizarea aplicațiilor, un mai bun management pentru notificări plus Samsung Experience 9.0. Adică un o nouă tastatură virtuală cu emoji-uri, Overlay Manager Service și … Bixby. De știut că acest build conține și cele mai recente patch-uri de securitate Android (din luna aprilie).

În principiu, chiar dacă aparatul vostru nu are codul de Anglia, update-ul poate fi instalat, dar e nevoie să aveți bootloader-ul deblocat – asta înseamnă că renunțați la garanție (nu vă recomand să faceți asta dacă aparatul mai este încă sub garanție) și odată cu asta și la dezactivarea Knox – aplicațiile Samsung Pay și Secure Folder nu vor mai funcționa. Și să fiți siguri că ați copiat toate datele importante de pe telefon, pentru că va fi nevoie de un Factory Reset.

Operația de instalare a versiunii oficiale de Android 8 Oreo pentru Samsung Galaxy S7/S7 Edge are doi pași: instalați TWRP și apoi puneți Android 8 Oreo.

Cum se instalează TWRP?

 1. Mergeți la Settings și apoi About Device. Apăsați de 7 ori pe Build Number până se activează Developer Options. Intrați în Developer Options și activați USB debugging and OEM unlock settings.
 2. Mergeți la un PC și instalați ADB . Deschideți un command prompt în directorul unde ați copiat ADB și dați următoarea comandă, având telefonul legat la PC (și driver-ele instalate deja): adb reboot bootloader.
 3. Descărcați și instalați Odin 3.12.7 plus imaginile TWRP pentru Galaxy S7 (aici) și Galaxy S7 edge (aici). Folosiți cele mai noi versiuni.
 4. Deschideți Odin, selectați tab-ul AP și alegeți imaginile TWRP pentru aparatul vostru.Android Oreo pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge (Exynos)
 5. Apăsați Start și așteptați să se instaleze – ATENȚIE: operația este ireversibilă și va dezactiva Knox.
 6. Reporniți telefonul

 

Acum l-ați pregătit pentru instalarea unui ROM terț și puteți pune Android 8 Oreo oficial:

  1. Descărcați imaginile de mai jos. extrageți conținutul arhivei system. Magisk v16.4 și no-verify-opt-encrypt-6.0 rămân în format zip. Copiați-le pe telefon, într-un director creat de voi  (Ex: TEMP)

System restore files for the S7
S7 Oreo Boot Image
System restore files for the S7 edge
Magisk v16.4
no-verify-opt-encrypt-6.0.zip

 1. Conectați telefonul la PC, porniți un command prompt în directorul unde aveați ADB și scrieți comanda: adb reboot recovery
 2. Se va deschide interfața TWRP, de unde alegeți restore files.
  Android Oreo pe Samsung Galaxy S7/S7 Edge (Exynos)
 3. După asta porniți Odin din nou.
 4. Utilizatorii de S7 Edge pot trece la următorul pas, cei de S7 trebuie să scrie cu Odin S7oreoboot.zip, no-verify-opt-encrypt-6.0 și Magisk v16.4.
 5. S7 Edge instalează no-verify-opt-encrypt-6.0 și Magisk v16.4 folosind TWRP
 6. După asta nu uitați de wipe cache/dalvik.
 7. Mergeți în ecranul principal și alegeți wipe iar apoi “Swipe for Factory Reset.” Se va face o ștergere a tot ceea ce aveți și veți putea porni Android 8 Oreo curat, inclusiv cu opțiune de root.

 

Succes!

via XDA

4 COMENTARII

 1. Intrebare-am un Samsung Galaxy S7 Numar model SM-G930FD Versiunea Android 6.0.1 Nu stiu daca este sau nu original,cum pot sa stiu acest lucru? Nu mai pot da comanda resetare din fabrica iar cu ajutorul butoanelor power+volum up+home nu mai recunoaste wipe reset factory. Se poate reinstala softul pe el? De la reparatii GSM-telefoane spune ca: NU SE MAI POATE FACE NIMIC DEOARECE ESTE “FALS” Desi are memorie de 2 giga,nu pot intala decit o aplicatie. MULTUMESC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here