HomeFeaturedFocusVodafone a achizitionat UPC Romania intr-o tranzactie regionala de 18,4 miliarde de...

Vodafone a achizitionat UPC Romania intr-o tranzactie regionala de 18,4 miliarde de euro

Vodafone a achizitionat UPC Romania

Într-un limbaj mai business, Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. Însă, în ceea ce ne privește pe noi, Vodafone a achizitionat UPC Romania.

Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice.

Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Pe piața din România, activitățile celor două entități sunt relativ complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).

Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.

Ca orice în tranzacție de acest fel, va avea loc o reașezare și o reconfigurare a achipelor celor două companii. Va fi un proces destul de lung, a cărui dinamică din perspectiva resurselor umane va fi interesantă de urmărit. Probabil că serviciile oferite în prezent de cele două companii vor fi ofertate sub formă de pachet unitar.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep